Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2017 13:01
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Přijď se inspirovat příběhy gastronomických profesionálů, kteří ti povyprávějí o své cestě za úspěchem

REFRESHER
Uložit Uložené

Být úspěšný na poli gastronomie není jednoduché, ale pokud člověk ví, co dělá a čeho chce dosáhnout, mohou se dít zázraky.

V současnosti se i do Česka konečně dostal trend nejen kvalitního, ale také netradičního jídla, které je samozřejmě o pár kroků napřed díky své chuti, ale jako celek nabízí člověku i dokonalý zážitek pro chuťové buňky. Za všechny zmíníme například Forbidden Taste, Nemléko či Café Buddha, kterým v počátcích nechyběla odvaha a chuť přinést něco nového. Všechny tyto tři už na první pohled rozdílné projekty však spojuje jedna zásadní věc a tou je nepopiratelný úspěch na poli gastronomie. Byl to spíš boj, nebo spanilá jízda? Shoda náhod, nebo precizně připravený koncept a tvrdá práce? I na tyto otázky najdeš odpověď díky novému formátu Food stories, v rámci nichž vám atraktivní hosté poodhalí příběhy. Ty možná nebudou jasným receptem na úspěch, ale určitě vás minimálně inspirují.

A na co všechno se vlastně můžete těšit? Ivon Hrnčiarová společně se svým manželem založila Forbidden Taste, protože ji už klasická restaurace začala nudit. Nyní dokazuje, že gastronomický zážitek lze zakomponovat do jakéhokoli prostředí a je jedno, zda jde o galerii, skate park nebo jakýkoli jiný netradiční prostor. Ivon návštěvníkům vysvětlí, nakolik je náročně postavit kuchyň kdekoliv i odkud čerpá nápady. A to vše s nadšením přesně tak, jako když se minulý měsíc usmívala z titulky Forbesu. Amálie Koppová s Davidem Balcarem zas promluví o tom, jak vyrábějí rostlinnou verzi mléka. Díky kampani na HitHit dokázali vysbírat dostatečně mnoho prostředků a aktuálně se věnují výrobě náročné makové verze. V Praze snad ani neexistuje trendy kavárna, která by neměla v nabídce jejich Nemléko. Úspěšná dvojice povypráví o tom, jak se jim podařilo dosáhnout toto vše v tak krátkém čase.

Přijď se inspirovat příběhy gastronomických profesionálů, kteří ti povyprávějí o své cestě za úspěchem
Zdroj: Forbidden Taste FB
Přijď se inspirovat příběhy gastronomických profesionálů, kteří ti povyprávějí o své cestě za úspěchem
Zdroj: Nemléko FB

Posledním zajímavým člověkem je Štěpán Návrat, který je zakladatelem Buddha Café a za jeho úspěchem stojí hlavně nespočet příběhů a zkušenosti. Stipendium na americké univerzitě, návrat do Prahy, práce v thajských lázních a fascinace orientální kulturou, kterou spojil s touláním se po Asii. V svých restauracích se v první řadě drží autenticity. Buddha Café si například jako jediná v Česku vyrábí vlastní kari pasty. Jak se mu podařilo mezi stovkami dalších asijských podniků vyniknout a vybudovat si výborné jméno? I na tuto otázku dostanete odpověď právě během Food stories, které se budou konat už 27. dubna v pražském ROYAL theatre.

Program večera:

19:00  Welcome drink + ochutnávka jídla v podání Dirty dog, Hummus princess, Na Italské farmě, Konečně vývar, Tsampa a dalších začínajících projektů

19:30  Talk show s inspirativními hosty, které vyzpovídá šéfkuchař Radek Jakubec 

21:00  Networking + pokračující ochutnávka

Přijď se inspirovat příběhy gastronomických profesionálů, kteří ti povyprávějí o své cestě za úspěchem

Všechny důležité informace a aktuality najdete i na oficiální Facebook události a na závěr jen připomenu, že zájemci se musí také předem registrovat a cena lístku je 274 Kč.

Domů
Sdílet
Diskuse