Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2017 14:44
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Narodila se ještě koncem 19. století a všem doporučuje, aby nepili rum. Jamajčanka je novou nejstarší osobou na světě

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Svět má novou rekordmanku.

Od smrti poslední nejstarší žijící osoby na světě Emmy Moranové uběhlo jen několik dní a zástupci Guinnessovy knihy rekordů už oficiálně stihli oznámit Jamajčance Violet-Mosse Brownové, že přebrala žezlo nejstarší žijící osoby na naší planetě. Stejně jako zesnulá Emma, ​​i Violet-Mosse se narodila ještě na konci 19. století, konkrétně 10. března 1900, a žila tedy ještě několik desetiletí před tím, než Jamajka oficiálně získala nezávislost.
 
Nové nejstarší osobě světa už blahopřál i jamajský premiér Andrew Holness na Twitteru, což zřejmě nebyl nejlepší nápad, protože Violet-Mosse sociální sítě nepoužívá a raději se věnuje tomu, co miluje. Už v mládí začala učit hudební výchovu a láska k hudbě ji na dlouhých 80 let přivedla i do kostela, kde hrála na varhany. Její manžel zemřel ještě v roce 1997 a jak sama říká, na dlouhověkost zřejmě nemá žádný konkrétní lék. Nekonzumuje však vepřové ani kuřecí maso a nepije rum ani další podobné alkoholické nápoje, takže barevný alkohol možná tvé cestě za nesmrtelností nepomáhá.


Domů
Sdílet
Diskuse