Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2017 11:57
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Když zjistil, že vyhrál 60 milionů, skoro dostal infarkt. Plánoval cestu do Ameriky, ale všechny sny mu zmařila chyba tisku

ZAJÍMAVOSTI NĚMECKO
Uložit Uložené

Výhra v loterii se stala splněným snem, tisková chyba ho o něj však připravila.

Neuvěřitelným způsobem zničené naděje zažil Němec Jens Neumann, který si již několik let vytrvale sází loterii. Losuje se každý týden, přičemž nejvyšší výhra je až 60 milionů eur, ale dá se vyhrát například i „jen“ jeden milion. Výsledky se po slosování objevují na následující ráno v novinách, které si samozřejmě Jens kupuje, aby se dozvěděl výsledky. Jen s malou nadějí si vzal nedávný výtisk a porovnával čísla s těmi, které zaškrtl na tiketu. A jakoby se stal zázrak. Seděla první čísla, nakonec celý řádek a k tomu ještě i dodatková čísla! Jeho matka Hiltrud konstatovala, že se Jens začal třást a téměř to vypadalo na infarkt. Sázel totiž víceméně jen ze zábavy, ne z obrovské touhy vyhrát nebo závislosti na hraní.

Jens z Dortmundu si okamžitě začal před očima promítat, co všechno by si mohl za takový solidní obnos zakoupit. Jelikož je trošku objemnější, uvažoval například o osobním krejčím, ale i o cestě do Ameriky. A pak přišel velmi bolestivý úder. Oficiální čísla loterijní společnosti byla diametrálně odlišné než ta v novinách a v konečném důsledku se lišila i od těch zaškrtnutých na Jensově tiketu. Jens přešel z jednoho šoku do druhého a nakonec se ukázalo, že o jeho infarktové stavy se postarala tisková chyba v novinách, které omylem uvedly výherní čísla z minulého týdne. Ze 60 milionů eur se sice bohužel radovat nemůže, zato se mu však přišla osobně omluvit editorka tisku, která mu věnovala i štědrý poukaz na dovolenou v Maroku.

Domů
Sdílet
Diskuse