Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2017 12:54
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Robotický strážník spáchal sebevraždu, když se zničehonic utopil v jezírku. Není známo, co stálo za jeho zkratovým jednáním

TECH
Uložit Uložené

Hlídání lidí ho možná přestalo bavit.

Společnost Knightscope vyrábí robotické strážníky, kteří dokáží být v mnoha ohledech efektivnější a užitečnější než lidští pracovníci. Ani robotičtí strážníci se však neobejdou bez menších komplikací a problémů, což se ukázalo v nákupním centru Georgetown Waterfront, kde jeden z jejich strážníků pracoval. Robotického strážníka si člověk může pronajmout za skvělých 7 dolarů za hodinu, takže je o něco levnější než lidská pracovní síla, a zároveň vnímá a vyhodnocuje vše, co se děje kolem něj díky systému mikrofonů, kamer a senzorů.
 
V budoucnu by měl dokonce obsahovat i funkce na rozpoznání přítomnosti zbraní a samozřejmě i vylepšenou umělou inteligenci, což by se mu možná hodilo i před pár desítkami hodin, kdy se jednoduše rozhodl utopit v jezírku. Knightscope svého robotického strážníka propaguje i tak, že ho jeho práce nikdy nezačne nudit, protože nejde o člověka s emocemi, jenže případ z nákupního centra Georgetown Waterfront jasně ukazuje, že ani roboti lidstvo nezvládají. Strážník sice dokáže upozornit na nebezpečí pomocí hlasitých zvuků či kontaktování příslušných autorit, ale tentokrát měl pravděpodobně všeho dost, a tak spatřil jezírko v nákupním Center a nasměroval si to přímo do vody, čímž vlastně spáchal robotickou sebevraždu. Výrobce se nyní bude snažit přijít na to, co jeho zkratové chování působilo, ale všem je snad jasné, že starat se o bezpečnost lidí ho zkrátka nebavilo.



Domů
Sdílet
Diskuse