Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. srpna 2017 16:31
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Bill Gates daroval 4,6 miliardy dolarů na charitu. Největší příspěvek za 17 let představuje 5 % jeho majetku

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zakladatel Microsoftu chce rozdat většinu svého majetku.

Na vrcholu žebříčku nejbohatších lidí světa se již dlouhodobě drží Bill Gates. Občas ho na pár hodin či dnů předběhnou jeho konkurenti, ale Gates se obvykle vždy vrátí zpět a pokračuje v cestě za dosažením titulu prvního bilionáře, což by se mu mohlo podařit v průběhu dalších 25 let. Gates přitom velké části svého majetku rozdává charitám a dobročinným organizacím, a to již více než 20 let. Ještě v roce 2000 daroval rovných 5 miliard dolarů na založení své vlastní organizace Bill & Melinda Gates Foundation a před pár dny uskutečnil svůj druhý největší příspěvek v historii, kdy dosud neznámé organizaci daroval až 4,6 miliardy dolarů. To je v přepočtu zhruba 102 miliard korun.

S největší pravděpodobností poputují i tyto peníze do jeho vlastní charitativní organizace, která se zabývá vzdělávací a zejména humanitární pomocí po celém světě. S nejnovějším příspěvkem se celková hodnota jeho charitativních darů zvýšila na 18 miliard. A to zřejmě ani zdaleka není všechno. Gates už dříve založil společně s dalším miliardářem Warrenem Buffettem takzvaný Giving Pledge, což je iniciativa, díky které chce více miliardářů rozdat většinu svého majetku a učinit náš svět krásnějším.


Domů
Sdílet
Diskuse