Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2017 15:47
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

11letý chlapec spadl do sopečného kráteru. Zemřeli i jeho rodiče, kteří při zachraňování spadli za ním

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V Itálii se odehrála obrovská tragédie.

Návštěva sopečného kráteru vulkánu Solfatara skončila tragédií pro čtyřčlennou italskou rodinu, která se vydala pokochat sopkou nacházející se nedaleko Neapole. U města se nachází několik vulkánů a Solfatara patří mezi ty nejpopulárnější i přesto, že již stovky let jen spí. Naposledy vybuchla v roce 1198 a od té doby si jen spokojeně odfukuje páru i sírové výpary ze svého mělkého kráteru, který každý rok přiláká desetitisíce turistů. I italská rodina byla zvědavá na přírodní fenomén, jenže výlet se změnil v noční můru poté, když jejich 11letý syn sešel z označené trasy a chtěl se na sopku podívat zblízka na místech, kde je pohyb lidí zakázán.
 
Na mnoha místech mimo vyznačené trasy je sopka pokryta nebezpečným povrchovým materiálem, který je mimořádně zrádný a při silnějším tlaku se uvolní. Stalo se to i v tomto případě, kdy se povrch propadl a 11letý syn spadl přibližně 3 metry do vulkanické díry plné výparů a vroucího bláta. Jeho otec se ho okamžitě vydal zachraňovat, jenže povrch zradil i jeho a spadl do díry za svým synem, kde naneštěstí skončila i chlapcova matka, protože synovi ani manželovi nedokázala pomoci a uklouzla se. Ani navzdory rychlému zásahu se třem členům rodiny nepodařilo pomoci a v sopečném kráteru zemřeli, přičemž po nich zůstal přímo na místě tragédie 7letý syn, kterého se rychle ujali policejní psychologové. Nehoda, která stála život tří lidí, zasáhla místní obyvatele natolik, že pracovník přímo na sopce označil celou situaci za nejhorší věc, jakou kdy ve svém životě viděl.




Domů
Sdílet
Diskuse