Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. října 2017 15:08
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Slovenský student Juraj prodával marihuanu poštou a vydělal si přes 2,5 milionu korun. Doma skrýval skoro 10 kil drogy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vynalézavost mladých podnikatelů je úctyhodná.

Někteří v sobě svého podnikatelského ducha nezapřou již od nízkého věku. Policie Slovenské republiky na své facebookové stránce zveřejnila příběh 24letého Juraje z Horného Sŕnia, který si nedělal těžkou hlavu z toho, že je pěstování marihuany ilegální a nevadilo mu ani to, že při její následné distribuci a prodeji mu hrozí vysoké tresty. Trenčínští policisté v místě jeho bydliště objevili téměř 10 tisíc gramů sušené marihuany, což podle jejich výpočtů odpovídá až 18 tisícům jednorázovým dávkám drogy. Juraj měl kromě toho doma ukryté i sazenice marihuany a policistům celou svou zásobu dobrovolně vydal, takže alespoň nekladl odpor a rychle pochopil, že jeho výnosný byznys právě skončil.

Šikovný slovenský student si přitom na své finanční zabezpečení nemohl vůbec stěžovat, protože díky pěstování marihuany a jejímu následnému prodeji si měl vydělat více než 100 tisíc eur (přes 2,5 milionu korun). Nejzábavnější na jeho podnikatelském plánu bylo to, že se ani neobtěžoval marihuanu v obálkách posílat různými přepravními společnostmi, ale prostě sušenou rostlinu nasypal do obálky a posílal ji z poboček Slovenské pošty.

Jeho zásilky putovaly do téměř celé Evropy a zákazníky si našel v zemích od Maďarska přes Francii až po Turecko či Itálii, takže si očividně zakládal na kvalitě a zákazníci se k němu s radostí vraceli. Platby obvykle probíhaly pomocí kryptoměny Bitcoin, a tak si Juraj myslel, že je v relativním bezpečí, ale policisty nakonec nepřechytračil. Zatím není známo, jaký trest vynalézavému studentovi hrozí, ale jen tak brzy se zřejmě do školy nevrátí.

Domů
Sdílet
Diskuse