Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. listopadu 2017 13:20
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Soše v katolické škole se směje celý internet. Ředitel ji musel kvůli nešťastně umístěnému bochníku přikrýt plachtou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Sochou dokáže škola pokazit celý studijní zážitek.

Stačí jedna nešťastně navržená socha, aby se tvé instituci smál celý internet. Nejnověji se o tom přesvědčili učitelé i žáci v australské katolické škole ve městě Adelaide, kde byla před týdnem slavnostně odhalena socha svatého Dominika, ale samotný sochař celou situaci, kterou socha zachycuje, tak docela nedomyslel. Škola Blackfriars Priory School chtěla své studenty i návštěvníky potěšit španělským světcem, jenže místo toho se stala objektem obrovského výsměchu na internetu, protože svatý Dominik předávající bochník chleba malému chlapci vypadá příliš dvojsmyslně a sexuálně.

Škola přitom vyučuje chlapce od předškolního věku až do 12 let, takže bochník chleba připomínající pohlavní orgán zřejmě neměl v jejím areálu co hledat, a internet jednoduše nedokázal pochopit, jak je možné, že si dvojsmyslného chlebu nikdo před slavnostním odhalením nevšiml. Socha je momentálně přikrytá černou plachtou a zatím není zcela jasné, jaký bude její další osud, avšak v současném stavu zřejmě nebude moci zůstat.



Domů
Sdílet
Diskuse