Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. prosince 2017 9:21
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Od začátku roku vzrostla kryptoměna Litecoin o více než 9000 procent! Neuvěřitelné období přináší nové historické rekordy každý den

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Svět se zbláznil a za všechno mohou kryptoměny.

Digitální měny zažívají v posledních dnech obrovské šílenství a překonávají jeden rekord za druhým. Na vedoucí příčce se samozřejmě drží fenomenální Bitcoin s hodnotou více než 17 tisíc dolarů, na druhé příčce se usadilo Ethereum na více než 700 dolarech a za poslední hodiny se prominentní kryptoměnou stal Litecoin. Jen před necelým týdnem se pohyboval kolem hodnoty 90 dolarů a za méně než 7 dní vystřelil do výšin, přičemž se zastavil až na 390 dolarech. Poslední hodiny mírně spadl, ale stále si lidé mohli jeden kus zakoupit za 350 dolarů. Pokud to přeložíme do řeči procent, pak můžeme konstatovat, že Litecoin narostl během pěti dnů o více než 330 procent a od počátku roku 2017 až o neuvěřitelných více než 9000 procent, takže pokud jsi měl dobrý čich a nakoupil si pár kusů ještě v době, kdy se prodával za 4 dolary, tak jsi momentálně docela slušně za vodou.

Online platforma Coinbase umožňující uživatelům prodávat a nakupovat tři hlavní kryptoměny musela v jednu chvíli dokonce pozastavit obchodování s Litecoinem, protože nikdo neočekával takový náhlý nárůst jeho hodnoty a historické maximum způsobilo menší kolaps. Magazín Forbes se hned pokusil vysvětlit důvody, proč alternativní kryptoměna zažila obrovský nárůst hodnoty, přičemž prvním faktorem měla být popularita Bitcoinu a nejnovější obchodování se speciálními kontrakty Bitcoin Futures na CBOE. Druhým potenciálním důvodem by mohl být fakt, že přílišná aktivita při obchodování s Bitcoinem a zpožděné transakce přivedly investory právě do světa jmen jako Ethereum či Litecoin. Důležité upozornění vydal samotný otec Litecoinu Charlie Lee, který všechny upozornil, že nákup této kryptoměny je momentálně mimořádně riskantní a kupovat ji mají pouze lidé bez strachu o své peníze, protože za pár dní může klidně padnout zpět na 20 dolarů.


Domů
Sdílet
Diskuse