Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. května 2024 10:15
Čas čtení 1:36
Ella Petrová

Blíží se Den matek. Máme pro tebe několik tipů, jak strávit den s tou svou

Blíží se Den matek. Máme pro tebe několik tipů, jak strávit den s tou svou
Zdroj: Freepik/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI TIPY NA DÁRKY ZÁBAVA
Uložit Uložené

Oslav svou maminku a podnikněte něco spolu.

Druhou květnovou neděli, tedy 12. května, se slaví Den matek. Jestli nechceš mamince dát pouze květinu, bonboniéru nebo přáníčko a spíš se zamýšlíš nad tím, jak ten den udělat pro maminku speciální, tady je několik aktivit, které jí zcela jistě vykouzlí úsměv na tváři.

Zajeďte spolu na výlet

Je tu květen a v neděli má být krásné počasí, takže den jako stvořený na výlet. Ať už si vyjedete na nějaký zámek, hrad, popřípadě pěší túru, či si prohlédnete nějaké hezké město, maminka bude nadšená určitě ze všeho. Společně strávený čas a to, že na ni myslíš a chceš, aby měla radost, je tím pravým důkazem lásky.

Vytvoř playlist máminých oblíbených písniček

Co nejraději tvoje mamka poslouchá? Určitě ti vyvstává na mysli plno písní, které tobě drásají uši, ale maminka je prostě žere. To, že je vybereš a dáš dohromady a mamka si je pak bude moci kdekoli a kdykoli pustit, určitě velmi ocení. Hlavně si s tím dáš opravdu práci!

Doporučeno
Michaela Jacksona si v připravovaném filmu zahraje jeho vlastní synovec. Jsou k nerozeznání Michaela Jacksona si v připravovaném filmu zahraje jeho vlastní synovec. Jsou k nerozeznání 6. května 2024 13:04

Vezmi ji na nákupy

Jestli tvoje maminka miluje nákupy a je módemankou, bude z této aktivity nadšená. Můžeš jí nabídnout, že si může vybrat, co chce (budget a počet kousků je na tobě), a ty jí to koupíš.

Kulturně se obohaťte

Ať už zavítáte do kina, divadla, muzea, či na výstavu, bude to nezapomenutelný zážitek. Zamysli se, co tvou maminku baví nejvíc, a splň jí její přání.

Zazpívej jí nebo jí slož básničku

Jestli se v tobě probudí básnické střevo, můžeš všechny své pocity a emoce převést na papír a vyjádřit tak svou lásku prostřednictvím uměleckého díla. A pokud rád*a zpíváš, můžeš jí i zazpívat. Myslíme, že jí ukápne víc než jedna slzička.

matka, dcera, ženy
Zdroj: Freepik/volně k použití

Nech ji, ať ti vypráví příběhy

Povídání o tom, jaké bylo její dětství a dospívání, který kluk se jí líbil, s kým se kamarádila, co poslouchala, co ji naplňovalo, jak trávila volný čas a tak dále, baví nejen tebe, ale i tvou mamku. Vzpomínky, nostalgie. Pak dodá vzpomínky na tvé dětství a začnete se dojímat obě*oba.

Doporučeno
Tohle jsou prý nejlepší vedlejší postavy seriálu Přátelé. Souhlasíš s výběrem? Tohle jsou prý nejlepší vedlejší postavy seriálu Přátelé. Souhlasíš s výběrem? 6. května 2024 16:25

Pozvi babičku

Sejděte se s babičkou, ať i tvá maminka může oslavit den se svou maminkou. Užijete si tak parádní den ve třech.

Uvař jí

Ať nemusí pořád vařit jen ona, na oplátku jí uvař ty. Zamysli se, co má nejradši, k tomu nalij víno nebo udělej nějaký domácí koktejl a ani nemusíte chodit do restaurace. Hlavně maminku potěší, že ses snažil*a.

Ať už den strávíte jakkoli, hlavní je, že budete spolu!

Domů
Sdílet
Diskuse