Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. května 2024 16:42
Čas čtení 0:55
Ella Petrová

Pán prstenů je zpět! Známe detaily k novým filmům, dočkáme se už za dva roky

Pán prstenů je zpět! Známe detaily k novým filmům, dočkáme se už za dva roky
Zdroj: New Line Cinema
FILMY A SERIÁLY FILM NOVÉ FILMY PÁN PRSTENŮ
Uložit Uložené

První ze dvou filmů z řady Pána prstenů vyjde již v roce 2026. To ve čtvrtek ráno prozradil generální ředitel Warner Bros. David Zaslav. Momentálně je prý tým v raných fázích scénáře.

Zaslav loni prozradil, že Warner Bros. Pictures se vrátí k Pánovi prstenů s novými filmy na motivy oblíbených knih J. R. R. Tolkiena.

Doporučeno
Marvel oznámil velké změny. V příštích letech od něj uvidíme mnohem méně filmů i seriálů Marvel oznámil velké změny. V příštích letech od něj uvidíme mnohem méně filmů i seriálů 8. května 2024 15:02

Pro studio to znamená něco naprosto senzačního, protože předchozích šest Jacksonových filmů celosvětově vydělalo asi šest miliard dolarů – zhruba tři miliardy dolarů za každou trilogii. A to není málo. Jednalo se o filmy Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, Pán prstenů: Dvě věže a Pán prstenů: Návrat krále. Po nich následoval Hobit: Neočekávaná cesta, Hobit: Šmakova dračí poušť a Hobit: Bitva pěti armád.
 
Detaily ohledně dějové linky zatím nejsou známé. V první části sdělení Zaslav pouze odtajnil, že první film se bude týkat dějů, které ještě nikdy nezazněly. Studio později přidalo i další informace. První film se bude jmenovat The Hunt for Gollum a režírovat ho bude Andy Serkis, který samozřejmě nebude chybět ani jako Glum.

Scénář napíší Fran Walsh, Philippa Boyens, Phoebe Gittins a Arty Papageorgiou. Výkonným producentem filmu bude Ken Kamins spolu se Serkisem a Jonathanem Cavendishem. Role filmového producenta se kromě Walshe a Boyense ujme Peter Jackson.

„Je nám ctí a výsadou vrátit se do Středozemě s naším dobrým přítelem a spolupracovníkem Andym Serkisem, který má s tím smradem –⁠⁠ Glumem –⁠⁠ nevyřízené účty! Jako celoživotní fanoušci rozsáhlé mytologie profesora Tolkiena jsme hrdí na to, že můžeme spolupracovat s Mikem De Lucou, Pam Abdy a celým týmem Warner Bros. na dalším epickém dobrodružství,“ uvedli společně Jackson, Walsh a Boyens.

Domů
Sdílet
Diskuse