Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. května 2024 8:00
Čas čtení 6:45
Vojtěch Vanda

Rozčtvrtil spolužačku a pak vystoupil v televizi jako její přítel. Toto je podivuhodný případ Stephena McDaniela

Rozčtvrtil spolužačku a pak vystoupil v televizi jako její přítel. Toto je podivuhodný případ Stephena McDaniela
Zdroj: Macon County Police Department
ZAJÍMAVOSTI DUŠEVNÍ ZDRAVÍ KRIMI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Asi každý má zvláštního souseda. Věčně zírající a sledující osobu vyvolávající až strach. Zpravidla jde o zbytečnou paranoiu, existují ale výjimky potvrzující pravidlo. To Lauren Giddings, sousedka Stephena McDaniela, poznala na vlastní kůži.

Představ si, že studuješ na právnické fakultě v Americe, bydlíš v apartmánech kampusu nedaleko školy a žiješ studentský život. Studuješ právo a očekává se, že tví spolužáci a spolužačky mají podobné životní cíle. I tak je ale struktura studujících opravdu rozličná, jak z hlediska ambicí, tak oblíbenosti. Ve škole potkáš populární sportovce, opravdu chytré osoby, ale i nepřístupné a zvláštní lidi.

V podobném kampusu jménem Barrister’s Hall žila i čtyřiadvacetiletá Lauren Giddings, mladá žena, jejíž životní pouť odstartovala snad nejlépe, jak mohla. Pocházela ze zajištěné rodiny, dětství měla skvělé, ve škole měla výtečný prospěch, byla oblíbená a také hezká.

Studovala na Mercer University ve státě Georgia, kde se setkala se spoustou lidí. Do školy to neměla daleko, její apartmán se nacházel přes cestu. Spokojeně zde žila asi tři roky. Nebo minimálně to tak vypadalo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Bless This Mess Podcast (@blessthismesspodcast)

Špatný pocit

V blízkosti Laurenina bytu bydleli i její spolužáci včetně pětadvacetiletého Stephena McDaniela, který se přistěhoval během jejího třetího roku v Barrister’s Hall. Stephen také chodil na práva a přímo do její třídy, takže ho znala. Pozornost mu však věnovala akorát v momentě, kdy to bylo nezbytně nutné. Nebyli totiž přátelé.

Doporučeno
Ve dne programátor, večer monstrum. „Dálniční“ vrah s IQ 129 byl horší než Jeffrey Dahmer Ve dne programátor, večer monstrum. „Dálniční“ vrah s IQ 129 byl horší než Jeffrey Dahmer 17. května 2024 14:00

Pravda byla, že v roce 2011, kdy se jejich cesty spojily nejblíže, spolu hovořili poprvé v životě. Když došlo na druhou konverzaci, McDaniel ji překvapivě pozval na rande. Lauren jeho pozvání s díky odmítla. Ujistila ho ale, že chce, aby zůstali přáteli. Ne proto, že by to tak opravdu cítila, ale protože chtěla zmírnit možný dopad na Stephenovu psychiku. Jevil se jí totiž jako zakřiknutý podivín.

Nechtěla si ani zbytečně vytvářet nepřátele. Během roku 2011 v ní totiž sílil špatný pocit, že se kolem ní dějí věci, které jí unikají. Svým přítelkyním se tak o situaci se Stephenem, z něhož také neměla zrovna dvakrát nejlepší pocit, svěřila. Vyprávěla jim i o svém pocitu, že ji někdo ustavičně sleduje. Jako by prý někdo navštěvoval její byt, aniž by o tom věděla. Z toho jí šel opravdu mráz po zádech, a několikrát ji dokonce napadlo, že se přestěhuje.

Vše trvalo týdny a Lauren nenašla jediný důkaz, který by potvrzoval, že její intuice je pravdivá. Z Barrister’s Hall to navíc měla blízko do školy, v apartmánu žila už několik let a měla to tam ráda. Stěhování nakonec zavrhla.

Smrt jako z hororu

V létě se nepříjemný pocit zintenzivnil, Lauren ale neudělala žádná opatření a rozhodla se, že jej bude ignorovat. V červnu roku 2011 se jí to vymstilo. V noci ze soboty 25. června na neděli 26. června jí za okny chodil jistý muž, který přes okno s otevřenými žaluziemi natáčel interiér jejího bytu.

Opravdové video, které pachatel natáčel před smrtí Giddings: 

Poté si otevřel dveře a kolem půl páté ranní vešel dovnitř. Vybaven rukavicemi, maskou a kamerou přistoupil k mladé ženě. Nepočítal však s tím, že ji jeho pohyb probudí. Vyděšená Lauren se pokusila vystartovat z postele, bohužel útočník byl silnější.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 159020 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak probíhalo vyšetřování vraždy Lauren Gidding.
  • Proč se Stephenu McDanielovi říkalo zombie boy.
  • Jaká vypadalo interview vraha v televizi.
  • Proč byl výslech McDaniela jedním z nejbizarnějších vůbec.
Domů
Sdílet
Diskuse