Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2017 15:49
Čas čtení 0:00
Radka T.

Na party se toho vypilo tolik, že „nadýchal“ i vzduch v domě. Před policisty studenti prchali oknem

ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL
Uložit Uložené

Divokou party musela ukončit až policie, před kterou se studenti snažili všelijak skrýt.

S alkoholem lidé ztrácejí zábrany a nezáleží, kolik jim je. Divoké chování bez zábran je však typické spíše pro studenty, což se potvrdilo i v tomto případě. Na tuto párty však nezapomenou nejen samotní studenti, ale ani jejich sousedé či dokonce policisté.

O fungování různých bratrství či klubů v rámci studentského života ve Spojených státech už kolují legendy. Zaučování nováčků, které se často vymkne kontrole zákona, ale i divoké párty plné nejen alkoholu. I takto vypadá život mimo akademickou půdu, informace o vyvádění studentů však čas od času překročí hranice USA. Nejen americká média tak přinesla zprávu, že na jedné párty se spotřebovalo tolik alkoholu, že byl na něj pozitivně testován i vzduch v domě. Studenti by se tak klidně nemuseli podrobit dechové zkoušce – to, že na této párty tekl alkohol potokem, bylo evidentní už jen ze samotného vzduchu. Samozřejmě ji podstoupili, a tak se zjistilo, že pili i 17leté až 20leté osoby. V USA se přitom může oficiálně pít alkohol až od 21 let.

Na party se toho vypilo tolik, že „nadýchal“ i vzduch v domě. Před policisty studenti prchali oknem
Zdroj: Pexels

O večírku by se možná nikdo další ani nedozvěděl, nebýt nespokojených sousedů. Těm totiž totiž překážel obrovský hluk v pozdních hodinách, a tak zavolali policisty. Ty přivítala zaizolovaná okna, množství odpadků a lahví od alkoholu všude kolem i lepkavá podlaha.

Doporučeno
Test nealko alkoholu ze supermarketu: Suchej únor zvládneš hladce, pokud miluješ víno. Ostatní mohou mít potíže Test nealko alkoholu ze supermarketu: Suchej únor zvládneš hladce, pokud miluješ víno. Ostatní mohou mít potíže 11. února 2024 8:00

Policisté zjistili, že alkohol na party pilo až 70 nezletilých. Vyhnout se jim přitom chtěli různými nevydařenými způsoby. Někteří studenti se zamkli v koupelně, jiní chtěli vyskočit ven oknem, jednomu z nich se to i podařilo, a to z druhého patra. Samotní organizátoři akce neprokázali žádnou kreativitu, a tak je šest lidí obviněno z poskytování alkoholu nezletilým i toho, že jim ho umožnili konzumovat. Navíc čelí pokutám do výše 315 000 dolarů, což je v přepočtu necelých 7 milionů korun. Podle policie jsou z jednoho bratrstva, jehož členové se charakterizují jako „praví gentlemani“. Konkrétní tito však odmítli přiznat i to, odkud sehnali tolik alkoholu.

Domů
Sdílet
Diskuse