Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2018 8:01
Čas čtení 0:00
Radka T.

V Británii mají klub, kde lze kouřit marihuanu, sledovat televizi a objednat si jídlo. Za noc dokáže vydělat tisíce liber

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Do klubu prý chodí mnoho důchodců a ženy tvoří jen 8 procent.

Jen tak si sedět v klubu a přitom kouřit marihuanu, dívat se na telku a objednat si přitom jídlo. Uvnitř prvního „legálního“ marihuanového klubu v Británii nic nemožného. Zakladatel klubu Teesside Cannabis Michael Fisher chtěl lidem umožnit kouřit marihuanu v bezpečném a kontrolovaném prostoru. Navíc by byl rád, kdyby se něco takového rozšířilo po celé zemi.

Podle webu klubu vznikl jako odpověď pro nadšence a zastánce konopí. Zakladatelé tvrdí, že chtějí rozšířit povědomí o medicínských přínosech marihuany a spolupracovat s komunitou, která ji požívá rekreačně. Nákup a prodej drog v klubu je však zakázán, peníze mu tak plynou spíše z prodeje vstupenek na speciální akce a občerstvení. Nejoblíbenějšími pochoutkami jsou čokoláda a horké toasty.

Za noc dokáže klub vydělat i 3 tisíce liber, což je v přepočtu 86 tisíc korun. Členové platí za připojení se do komunity 35 liber (1 000 korun), pak mají vstup zdarma. Ostatní platí 25 liber (720 korun), ale klub nabízí i studentskou slevu. Zajímavostí je, že tam chodí hodně důchodců, proto se klub rozhodl oslovovat i mladší lidi. Ze všech členů tvoří ženy jen 8 procent.

Prostor navštívil už i policista Arfon Jones. Chtěl vědět, jak to celé funguje a nápad schválil. Fisher ho založil na průmyslovém pozemku na okraji města Middlesbrough. Podporu od policie si pochvaluje. „Působíme jako legitimní podnikání,“ cituje ho portál Mirror. Klub má už 170 členů, přičemž někteří do něj proudí z Irska či Skotska, a navštívily ho už i místní celebrity. „Je to přátelské prostředí, kde se lidé přicházejí socializovat,“ pochvaluje si zakladatel.

Doporučeno
Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) 25. července 2023 6:00

Ne všichni to však vidí růžově. Kriticky se vůči klubu ohradil například Simon Stephen. Na alkoholu a drogách byl závislý 17 let. „Může to vést k návyku, přičemž uživatelé marihuany obvykle skončí tak, že chtějí více, což může mít destruktivní vliv na jejich život,“ varoval s tím, že efekt trvá i 24 hodin.

Jak byste se cítili, kdyby váš řidič autobusu vezl poté, co kouřil trávu?“ Apeloval na lidi a dodal ještě, že utrácení množství peněz na marihuanu také nemusí být dobrý nápad. Fisher to však vidí jinak. Podle něj by bylo nezodpovědné, kdyby takové kluby neexistovaly, marihuanu si lidé vychutnávají i tak.

Domů
Sdílet
Diskuse