Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
11. února 2018 8:37
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Dětské herecké hvězdy, jejichž kariéra vyhasla, ale přesto se dokázaly vrátit zpátky na výsluní

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Zažily vzestupy i pády, ale nakonec se pokaždé daly dohromady.

Hollywood produkuje celebrity jako na běžícím pásu. Čím výraznější a pohlednější jsou herci, kterým je tato šance nabídnuta, tím pravděpodobnější je, že jejich kariéra neskončí stejně rychle, jako začala. Daleko horší startovní pozici mají ale dětské hvězdy. Ty mnohdy zazáří v jedné roli, která jim sice přinese přízeň publika, ale dveře Hollywoodu do dalších projektů se před nimi zavřou.

Nedávno jsme vám přinesli článek, v němž jsme vybrali šestici dětských hereckých hvězd, které působily nadějně, ale jejich kariéra s ústupem dětských let postupně vyhasla. Stála za tím ztráta přitažlivosti nebo alkohol a drogy. Ne všechny vyhaslé kariéry jsou však nadobro ztracené. Najdou se totiž i tací, kteří byli již ztraceni, ale podařilo se jim vstát z popela.

Proto jsme pro vás do dnešního článku vybrali dětské hvězdy, jejichž kariéra zdánlivě skončila, ale v dospělosti se jim podařil velkolepý návrat. 

Drew Barrymore

Drew Blythe Barrymore je zářným příkladem hollywoodského dítěte. Její rodiče si nedělali přílišné starosti s tím, jak by na ni mohla brzká sláva působit. v prvním roce svého života hrála v reklamách a v 6 letech si střihla malou roli v E.T. the Extra Terrestrial.

Celý svět ji znal, když jí bylo 7 let, přičemž v té době měla za sebou už tolik rolí, kolik nestihnou někteří herci za polovinu kariéry. Nemůžeme se ani tak divit, že ve velmi brzkém věku podlehla drogám. Ve svých 13 letech byla neustále středem pozornosti médií, která komentovala její závislost a život, který se skládal z prakticky nekončících večírků. O rok později byla odebrána svým rodičům a nějakou dobu pracovala jako uklízečka.

Její kariéra se zdála být v troskách. Barrymore se ale sebrala a ve svých 17 letech vzala roli v Poison Ivy a vrhla se do kolotoče z něhož vzešlo šestnáct filmů v nichž účinkovala v průběhu dalších šesti let. Když jí bylo 14, nikdo by nepředpokládal, že se ze svých potíží dokáže takhle brzy vyhrabat a vrátit se na výsluní.

Dětské herecké hvězdy, jejichž kariéra vyhasla, ale přesto se dokázaly vrátit zpátky na výsluní
Zdroj: Universal Pictures/Warner Bros.

Kirsten Dunst

Tato americká kráska se do podvědomí světového publika dostala ve svých 12 letech, když si střihla roli ve snímku Interview s upírem. Její kariéra pokračovala přes oblíbené Jumanji až po trilogii Spider-Man, která jí díky její roli Mary Jane, přinesla zatím největší reputaci.

V roce 2008 však přišel kolaps. Po řadě let strávených v branži se herečka přihlásila do psychiatrické léčebny s hlubokými depresemi. Důvodem měly být vysoké nároky na člověka, které si svět kinematografie s sebou nese. Od světa kinematografie se na dva roky plně distancovala. O jejím návratu se vedly spekulace.

Dnes však už víme, že se na scénu vrátila v snímku Melancholia od Larse von Triera, který byl příznačně o depresi

Dětské herecké hvězdy, jejichž kariéra vyhasla, ale přesto se dokázaly vrátit zpátky na výsluní
Zdroj: Paramount Pictures/Collider.com

Winona Ryder

Winona Ryder si své místo na výsluní našla už v dětství a na rozdíl od mnohých se dokázala uchytit ještě jako dítě hned v několika vysoce ceněných filmech. V 80. letech si zahrála ve filmech Beetlejuice a Heathers, načež v 90. letech navázala Burtonovým počinem Edward Scissorhands.

Původně Winona Laura Horowitz však svoji dráhu ke hvězdám zakončila fiaskem. Na veřejnost se dostaly záběry, jak vykrádá obchod, z něhož si odnesla oblečení a šperky v hodnotě 5 500 dolarů, a navíc byla usvědčena z užívání léků na předpis, které si opatřila ilegálně. Mediální obraz její kariéře výrazně uškodil.

Winona se však nevzdala a brala i horší role a postupně se dostala zpátky na vrchol ve filmech Star Trek nebo Black Swan

Dětské herecké hvězdy, jejichž kariéra vyhasla, ale přesto se dokázaly vrátit zpátky na výsluní
Zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer/Netflix

Jason Bateman

Jason Kent Bateman byl jako dítě hvězdou americké televize. V 11 letech se stal slavným díky seriálu Little House on the Prairie, následovaly další menší televizní role, několik filmů, a poté jako by se vypařil. Hercova televizní kariéra nebyla totiž doprovázena jen slávou, ale také stále silnější závislostí na drogách.

V posledních letech se ale dokázal vrátit na správnou cestu, a kromě role Michaela Blutha v Arrested Development také režíruje výborný seriál Ozark od Netflixu. 

Dětské herecké hvězdy, jejichž kariéra vyhasla, ale přesto se dokázaly vrátit zpátky na výsluní
Zdroj: Warner Bros.

Natasha Lyonne

Celým jménem Natasha Bianca Lyonne Braunstein se začala věnovat herectví na popud rodičů už v šesti letech. Proslavila se v šestnácti letech rolí ve filmu Everyone Says I Love You od Woodyho Allena. Její kariéra pak stoupala a hrála prakticky bez přestání až do roku 2000.

Na počátku nového tisíciletí se totiž její závislost na drogách dostala mimo kontrolu. Dospělo to o šest let později k hospitalizaci, jelikož ji selhala plíce a trpěla hepatitidou C. Podstoupila také protialkoholní léčbu. Na tři roky se stáhla z veřejného života a po návratu se věnovala spíše béčkovým rolím.

Pak ale přišel Netflix s nabídkou na účinkování v seriálu Orange is the New Black a pro Natashu to znamená nový návrat na výsluní

Dětské herecké hvězdy, jejichž kariéra vyhasla, ale přesto se dokázaly vrátit zpátky na výsluní
Zdroj: Netflix
Domů
Sdílet
Diskuse