Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. února 2018 15:40
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Tajemné oblasti, vyléčení zombíci či démonické dědictví. Na jaké horory se můžeme těšit v příštích měsících?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nadějné strašidelné příběhy, které nás budou děsit v blízké budoucnosti.

V následujícím článku se podíváme na nadějné horory, které uvidíme v příštích měsících. Vybrali jsme snímky, které se ještě neobjevily v našem předchozím článku o nejočekávanějších hororech roku 2018.

Je také pravdou, že některé zařazené snímky nemají určený datum české premiéry, nicméně, to vše se ještě může změnit, proto jsme se rozhodli je zmínit. Pevně věříme, že si najdete svého favorita.

Annihilation (režie: Alex Garland)

Mimořádně očekávané dílo Alexe Garlande, a to nejen mezi fanoušky sci-fi, ale i hororu. Jeho premiéra se už nezadržitelně blíží a k dispozici máme už i nadšené první reakce kritiků.

 

Trochu zamrzí, že Annihilation neuvidíme na velkém plátně (snímek nám doručí Netflix). Adaptace románu Jeffa VanderMeera nám představí tým špičkových vědkyň vedený bioložkou Lenou (Natalie Portman).

Ten se vydává do tajemné oblasti s názvem Area X, kde přírodní zákony rozhodně nefungují tak, jak je známe. Kromě Portman uvidíme i Jennifer Jason Leigh, Ginu Rodriguez, Oscara Isaaca či Tessu Thompson.

The Cured (režie: David Frey)

K tématice zombie apokalypsy se zdánlivě nedá nic originálního vymyslet, vždy se však najde pár tvůrců, kteří se na toto téma dokáží podívat originální optikou.

 

Horor The Cured Davida Freynea k nim rozhodně patří, jelikož nám představí svět, kde se podařilo na zombie nákazu najít lék. K vyléčeným patří i Senan (Sam Keeley), který se nastěhuje do domu své ovdovělé švagrové (Ellen Page).

Film by se měl zabývat komplexními otázkami svědomí a viny, přičemž ale nerezignuje na své hororové kořeny. Americká premiéra je naplánována na 23. února tohoto roku, v našich kinech se však The Cured asi nedočkáme.

The Endless (režie: Justin Benson a Aaron Moorhead)

Snímek s nádechem děl H. P. Lovecrafta s názvem The Endless mají na svědomí Justin Benson a Aaron Moorhead. Pro jejich fanoušky to není žádná novinka, protože se podobnými tématy zabývali již ve svém předchozím snímku Spring.

The Endless nám představí dva bratry, kterým se jako dětem podařilo opustit bizarní sektu. Když se však jako dospělí vrátí, zjišťují, že zde něco není v pořádku.

Kolem nich se začínají objevovat nadpřirozené události, ale rozhodně není jisté, nakolik je všechno reálné. Snímek si z festivalů odnesl pozitivní reakce a také nějaká ta ocenění. V hlavních rolích uvidíme přímo režiséry filmu, doplní je i Callie Hernandez, Tate Ellington a James Jordan. Americká premiéra je stanovena na 23. března 2018.

Unsane (režie: Steven Soderbergh)

Zajímavý, částečně experimentální projekt Unsane od Stevena Soderbergha, natáčený výhradně na iPhone, nám představí mladou ženu (Claire Foy), která je přesvědčena, že ji sleduje záhadný stalker.

 

Ocitne se nedobrovolně zavřená v psychiatrické léčebně, ale ani za zdmi střežené nemocnice nedokáže svému pronásledovateli uprchnout. Opravdu se ji někdo snaží připravit o život nebo jde jen o symptom její psychické poruchy?

V Unsane si vedlejší úkoly střihnou i Joshua Leonard, Juno Temple či Aimee Mullins. Američtí diváci se snímku dočkají 23. března 2018, česká premiéra zatím nebyla stanovena.

Wildling (režie: Fritz Böhm)

Wildling je zatím trochu záhadný projekt, protože z něj v této chvíli máme k dispozici pouze obrázky. Podle všeho bychom ale měli dostat mix dramatu, fantasy a hororu. Hlavní hrdinkou bude mladá Anna, která strávila celé své dětství v péči záhadného muže.

Ten ji držel zamčenou v podkroví, kde v ní vypěstoval strach k Wildlingovi - příšeře požírající malé děti, která se potuluje kolem domu. Ve svých 16 letech se Anně podaří ze zajetí uprchnout a začíná nový život. Její dětské noční můry se jí však vracejí do života a vedou k strašnému tajemství.

Námět zní rozhodně zajímavě, takže jsme zvědaví, zda se projekt podaří. Snímek natočil Fritz Böhm a v hlavních rolích uvidíme Bel Powley, Liv Tyler a Brad Dourif. Americká premiéra se uskuteční 13. dubna 2018.

Hereditary (režie: Ari Aster)

Po svých zemřelých rodičích můžete zdědit i něco víc než jen krásný dům. Například jejich vnitřní démony. Studio A24 pro nás zřejmě po Čarodějnici, It Comes at Night či Zabití posvátného jelena chystá další žánrovou pochoutku, která osloví spíše milovníky nezávislé kinematografie.

V hlavní roli uvidíme Toni Collette, objeví se i Gabriel Byrne či Milly Shapiro. Snímek si z festivalů odnáší parádní reakce, jsme tedy přesvědčeni, že to bude stát za to. Američtí diváci jej uvidí 8. června 2018. Snad se dostane i k nám.

The Little Stranger (režie: Lenny Abrahamson)

K hororu The Little Stranger zatím nemáme ukázku, ale nástřel příběhu rozhodně nezní špatně a navíc se snímku dočkáme i v českých kinech. The Little Stranger nám vypoví příběh Faradaye, který žije poklidným životem vesnického lékaře.

Uprostřed dlouhého horkého léta roku 1947 je Faraday zavolán k pacientovi v sídle Hundreds Hall, kde kdysi pracovala jeho matka.

Tajemné oblasti, vyléčení zombíci či démonické dědictví. Na jaké horory se můžeme těšit v příštích měsících?
Zdroj: Focus Features

Hundreds Hall bylo kdysi honosné sídlo, ale nyní chátrá a zdá se, že jeho obyvatelé - matka, syn a dcera - jsou pronásledováni něčím zlověstným, možná dokonce nadpřirozeným. Faraday zjišťuje, že děsivý život této rodiny začíná postupně ovlivňovat ten jeho.

Snímek vychází z chváleného románu Sarah Waters a o režii se postaral Lenny Abrahamson, autor oscarového dramatu Room s Brie Larson. V hlavních rolích uvidíme Domhnalla Gleesona, Charlotte Rampling či Willa Poultera. Česká premiéra se uskuteční 30. srpna 2018.

Suspiria (režie: Luca Guadagnino)

Příběh kultovního hororu Suspiria od Daria Argenta vypráví o mladé Američance, Suzy Bannion, která nedávno dorazila do baletní akademie, kde plánuje rozvíjet své nadání. S podivnou školou a její osazenstvem však ale rozhodně není něco v pořádku.

Tajemné oblasti, vyléčení zombíci či démonické dědictví. Na jaké horory se můžeme těšit v příštích měsících?
Zdroj: Amazon Studios

Suzy se během krátké chvíle ocitá v rukou nemilosrdného zla. Remake filmu dostal na starost talentovaný Luca Guadagnino odpovědný za výborné drama Call Me by Your Name, které je nominováno na několik Oscarů.

V nové verzi uvidíme Dakotu Johnson, Chloë Grace Moretz, Tildu Swinton či Miu Goth. Zatím není známo přesné datum premiéry, ale počítá se, že snímek by k nám měla dorazit ještě v průběhu tohoto roku.

Ghost Stories (režie: Jeremy Dyson, Andy Nyman)

V centru pozoruhodně vypadajícího hororu Ghost Stories bude profesor Phillip Goodman, skeptický vyšetřovatel paranormálních jevů, kterému se dostanou do rukou dlouho ztracené záznamy o záhadných mysteriózních případech.

Naruší jejich zjištění profesorův skepticismus nebo Goodman přijde na to, že jde jen o rafinovaný podvod? Ghost Stories je adaptací úspěšné divadelní hry od Jeremyho Dysona a Andyho Nymana, kteří se chopili i režie celovečerní verze.

Z herců se můžeme těšit na Martina Freemana, Nicholase Burnse a Alexe Lawthera, kterého jste mohli vidět ve výborné epizodě Black Mirror či seriálu The End of The F**ing World. V českých kinech si Ghost Stories užijeme od 7. července 2018.

Domů
Sdílet
Diskuse