Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2018 20:16
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Březnové filmové premiéry vám zaručí, že se v kině pobavíte jak už dlouho ne. Čeká nás erotika, akce, ale i velké dobrodružství a strach

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Blockbusterové úroda se začíná ukazovat již v březnu. Chybět však nebudou ani dechberoucí dramata a úžasné filmové zážitky.

Oscary jedou! Co to znamená? Že v českých kinech už nějakých pár týdnů premiérují skvělé filmy, většinou kandidáti na Oscara. A zčásti to bude pokračovat i nadále. Kromě toho nás však čekají blockbustery, nějaké ty animáky a horory.

Jinak řečeno, každý si vybere to své, stačí si rozšířit obzory a zkusit chválený film, ve kterém ale nutně nehraje Leonardo DiCaprio a netočí to Nolan.

1. Rudá volavka/Red Sparrow - 1. 3. 

Než se však k takovým počinům dostaneme, musíme jít podle plánu premiér, a tak připomínáme, že hned začátkem měsíce dorazí nadprůměrný „erotický“ (spíše lechtivý) thriller Red Sparrow od Francise Lawrence s Jennifer Lawrence (ne, nejsou příbuzní, spolu točili i Hunger Games).

O volavce již pravděpodobně víte vše potřebné, protože jsme snímku věnovali spoustu prostoru i u nás na Filmkultu, pokud se vám však nechce klikat na další články a trailer nestačí...

Dominika Egorova byla talentovaná baletka, ale v současné době je jednou z nejlepších agentek tajné organizace Red Sparrow. K dosažení svých cílů využívá své tělo a okázalé špiónské praktiky. To se ale změní v momentě, kdy poznává amerického agenta CIA, který ji varuje o hrozícím nebezpečí.


2. Winchester: Sídlo démonů - 1. 3. 

V žádném případě vás nechceme od filmů odrazovat, ale Winchester má přeci jen hrůzostrašné hodnocení, pravděpodobně ještě strašidelnější než svou hororovou podstatu jako takovou.

Pokud máte rádi duchařské horory o děsivých domech, nemáte velká očekávání ani potřeby a oblíbili jste si Jasona Clarka či Hellen Mirren, možná se budete bavit.


3. Nikdys nebyl/You Were Never Really Here - 1. 3. 

Opačně je na tom akční thriller od režisérky Lynne Ramsay. Recenzi jsme vám přinesli před pár hodinami. Pokud jste ji četli, víte, že se můžete připravit na skvělý film, který vám bude v hlavě ještě dlouho rezonovat.

Joaquin Phoenix v něm jako bývalý veterán a agent FBI zabíjí obchodníky s bílým masem a úchyly bažící po malých holčičkách. Jednoho dne se mu jeden z kšeftů ale nepěkně pokazí a on ukáže, že ačkoli je citlivý, stále je armádou vychované zvíře.

Pokud bychom za měsíc březen od vás chtěli, abyste nějaký film podpořili v kině, zřejmě by to byl právě tento. Nicméně, nemusí sednout každému, o čemž se více dozvíte v již zmíněné recenzi.


4. Přání smrti/Death Wish - 8. 3. 

Bruce Willis se v brutálním akčním filmu ujme role mírumilovného doktora Paula Kerseyho. Do zbraně však tento bojem neposkvrněný civilista povstane ve chvíli, kdy jeho manželku zavraždí neznámí zločinci. Snímek Death Wish je remakem stejnojmenného filmu z roku 1974.

Za jeho režií stojí hororový nadšenec Eli Roth a scénář k Death Wish napsal Joe Carnahan (Prideand Glory, The A-Team). Ve filmu kromě Willise uvidíte i herce jako Vincent D'Onofrio, Elisabeth Shue, Camila Morrone, Dean Norris či Kimberly Elise.


5. Tomb Raider - 15. 3. 

Ne, není to Angelina Jolie, nemá takový sexappeal a až příliš se to podobá rebootovaným hrám, z nichž doslova krade scény. I tak to může být lepší než snímky Angeliny. A já pevně věřím, že to tak i dopadne. Máme tu kasovní potenciál a silnou značku.

V případě, že se to však pokazí, série může skončit dříve než začne, a to by se nelíbilo nikomu.

Ve filmu bude Lara (Alicia Vikander) hledat poznatky svého otce na japonských ostrovech, kde ji však čeká nebezpečné dobrodružství a boj nejen o svůj život.


6Pacific Rim: Povstání - 22. 3. 

Co dodat? Snad jen... konečně... zjistíme, zda je to hodné jednotky od del Tora nebo to bude jen další tupý blockbuster s obrovskými roboty á la Transformers. My věříme, že se v kině budeme minimálně bavit. Jediné, co vám můžeme slíbit, je pořádná dávka akce.

Po posledním traileru už nic jiného ani neočekáváme. Pokud tedy vyrazíte na sequel s očekáváními zaměřenými hlavně na klasickou blockbusterovou zábavu a popcornovku plnou eye-candy záběrů, pravděpodobně budete nadšeni. A kdo ví, možná vás nakonec zaujme i příběh a postavy.

Pokud máte rádi jednotku nebo se vám líbí akční filmy, zajděte do kina.

7.  Králíček Petr - 22. 3. 

Knižní předloha o králíkovi Petrovi od Beatrix Potter dostala nový, modernější kabát. Hlavním hrdinou bude odvážný králík Petr, který bude se svými přáteli svádět boj s novým sousedem, panem McGregorem. Pomáhat mu bude i milovnice zvířat Bea.

Snímek zrežíroval Will Gluck (Friends with Benefits) a scénář napsal spolu Robem Liebertem. V hlavních rolích se představí Domhnall Gleeson, Rose Byrne, James Corden, Margot Robbie, Elizabeth Debicki a Daisy Ridley.


8. Ready Player One: Hra začíná - 29. 3. 

Druhý Spielberg během dvou měsíců. Steven je prostě jinde a po skvělém The Post věříme, že doručí i zábavný blockbuster. Nesmí trpět příliš velkým množstvím scenáristických berliček. Také by to nemělo být ani velké zklamání pro fanoušky knižní předlohy od Ernesta Clineta.

S ním Spielberg úzce spolupracoval, ale bylo mu jasné, že příběh a jeho větve musí od knihy odlišit. Důvodem je i fakt, že autor díla dost často na Spielbergovy filmy navazuje a odkazuje. Než geekovská událost roku pro 30leté nás tedy čeká geekovská událost roku pro 20leté.

Warneru je jasné, kdo chodí do kina více a jaké diváky je třeba si podchytit. Z trailerů máme zatím pozitivní dojmy, ale bojíme se zklamání. I Spielberg totiž dokáže zakopnout, nemluvě o náročnosti látky.

A pokud z nějakého důvodu nevíte, o čem se to vůbec bavíme, otevřete naše vlákno, kde se snímku obšírně věnujeme.

To ale zdaleka není všechno. V březnu uvidíme i další atraktivní filmy. Milovníky tuzemské tvorby potěší Tlumočník, děti zase Včelka Mája 2. V českých kinech má premiéru i drama Lady Bird, které jsme pro vás už i zrecenzovali.

Do hlavní části článku se nevešel horor Strangers 2. V kinech ho najdete pod názvem Oni 2: Noční kořist. Na závěr měsíce je naplánován i animák Sherlock Koumes. Jde o pokračování Gnomeo a Julie z roku 2011.

 

Zaujmout může i Operace Entebbe. Jde o politický thriller s Rosamunde Pike a Danielem Brühlem o únosu letadla. Režíruje José Padilha, tvůrce Narcos.

Představí se nám i Rooney Mara, a to jako Marie Magdaléna. V dramatu režiséra Gartha Davida (Lion) uvidíme i Chiwetela Ejiofor či Joaquina Phoenixe jako Ježíše Nazaretského.

PS: Těšit se můžete i na fantasy Cesta za králem Trollů, které si brzy představíme v samostatném článku.

Domů
Sdílet
Diskuse