Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. března 2018 17:49
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

10 nejbizarnějších sexuálních scén ve sci-fi filmech. Užívali si mimozemšťané, klony mrtvých lidí, ale i Luke Skywalker

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Díky několika tvůrcům spatřily světlo světa variace na sexuální styk, které by vás ani nenapadly.

Žánr sci-fi je tím, který má nejméně viditelné hranice. Tvůrci si mohou pohrávat s tisícovkami nápadů a vlastně se pohybují ve sféře, kde si mohou dovolit cokoli. Od útoku obřích mimozemšťanů až po virutální realitu a příběhy z budoucnosti či minulosti.

Filmaři však mají v rámci tohoto žánru také možnost experimentovat se záležitostmi lidské každodennosti. Nemluvíme teď o futuristických dopravních prostředcích, nýbrž o sexu.

Mohli byste zapochybovat nad tím, jakými způsoby lze na plátně s touto tématikou experimentovat, ale věřte, že filmaři se nebáli zajít do skutečných podivností. A rozhodně nejde jen o sex s mimozemšťanem.

Podívejte se s námi na desítku těch nejdivnějších sexuálních scén, které se kdy objevily ve sci-fi filmech.

Avatar (Avatar, režie: James Cameron, 2009)

Nejvýdělečnější film všech dob patří obecně k tomu nejpodivnějšímu, co nám kinemtografie zatím nabídla. Příběh o lásce  na území fantastické Pandory je krásný a v kontextu filmu je nádherná i scéna prvního sexuálního styku Jakea Sullyho a Neytiri.

Dvojice se totiž milovala tak, že k sobě spojili své copy. Ty jsou zároveň citlivou součástí jejich nervového systému a sex si užívali prostřednictvím svého mozku. 

Spletenec (Splice, režie: Vincenzo Natali, 2009)

Tento snímek o křížení zvířat s lidmi je sám o sobě extrémní podivností. Navíc se v něm odehraje odporná scéna, během níž jeden z kříženců napadne a znásilní jednu z hlavních hrdinek. Nejenže to vypadá extrémně nechutně, příšera u toho ještě vydává děsivé zvuky. 

Barbarella (Barbarella, režie: Roger Vadim, 1968)

Jane Fonda byla nepochybně krásná herečka. Pokud se však dostanete k tomuto filmu, možná na ni začnete nahlížet trochu jinak. Sci-fi Barbarella totiž obsahuje řadu opravdu podivných sexuálních scén. Tou nejpodivnější je ta, v níž se uspokojuje pomocí speciálního stroje na orgasmus. Ten je na ní však krátký a svůdná žena ho svou sexuchtivostí zničí. 

Starman (Starman, režie: John Carpenter, 1984)

Toto sci-fi vypráví příběh mimozemšťana Starmana, který se dostane do života čerstvě ovdovělé ženy. Aby ji utěšil, bere na sebe podobu jejího zesnulého muže. I tak se dvojice ale rozhodne zajít dále a diváci jsou svědky sexuální scény mezi mimozemšťanem a vdovou, která velmi dobře ví, že má v podstatě sex se svým mrtvým manželem. 

Vetřelec (Alien, režie: Ridley Scott, 1979)

Tento film je povinností pro každého fanouška sci-fi. Pokud se ptáte, kde se v něm nachází divné sexuální scény, odpověď je nabíledni. Zamysleli jste se nad tím, co se dělo v momentě, kdy Kaneovi přistál na obličeji „facehugger“ – vývojové stádium Vetřelce? Hádáte správně. Odporná hrudka masa s dlouhým ocasem muže oplodnila přes obličej. Co se stalo poté si všichni asi pamatujete.

Battlestar Galactica (Battlestar Galactica, režie: Michael Rymer, Michael Nankin, 2003)

Jeden z těch lepších televizních sci-fi filmů se točí kolem bojů mezi lidmi a Cylony. Ve snímku narazíte na moment, kdy si sexu užívají dva kyborgové. Na jejich počínání není nic neobvyklého, vlastně to vypadá jako běžný sex, avšak po chvíli jim začne svítit páteř. Záře prosvětluje jejich kůži a vypadá to opravdu divně.

Zámek (Cocoon, režie: Ron Howard, 1985)

Jak už tomu ve sci-fi filmech často bývá, i v tomto najdeme mimozemšťana, který se dokáže sexuálně uspokojovat pouze psychicky, nikoli fyzicky. Sex tedy probíhá v jeho hlavě. Ve snímku je však jedna scéna odehrávájící se v bazénu. Běžný člověk je v ní uspokojován podivnými silami v jeho hlavě a jeho tělo u toho vyzařuje žlutavou záři. 

Mutant (Species, režie: Roger Donaldson, 1995)

Toto sci-fi samo o sobě představuje vrchol podivnosti. Hlavní hrdinkou je totiž mimozemšťanka, a ta touží mít sex snad se vším, co se pohybuje. V jednom momentě nachází perfektního partnera pro své potřeby, a tak se s ním začne milovat. V jednom momentě se během sexu promění z lidské podoby zpět do svého odpudivého vzhledu.

Evil Aliens (Evil Aliens, režie: Jake West, 2005)

Opravdu nechutná sci-fi komedie si nezazdala ani s řadou sexuálních scén. Nejenže uvidíte mimozemšťanku mající sex s podivným chlapíkem, ale budete zároveň svědky chirurgického oplodnění. V jedné scéně totiž skupina emzáků unese ženu a voperuje do ní mládě jejich druhu.

Krásná mimozemšťanka (My Stepmother Is an Alien, režie: Richard Benjamin, 1988)

V tomto filmu se musí Kim Basinger, jako mimozemšťanka vyslaná na Zemi, naučit mimo jiné, co je to sex. Je jí doslovně vysvětlováno na několika komických příkladech jak to funguje. Když pak konečně dojde na chvilku milování, zničehonic zpod postele začnou vystřelovat rachejtle. 

Bonus: Luke Skywalker a jeho sání mlíka (Star Wars: The Last Jedi, 2018, Rian Johnson)

Jako bonus tady máme i nechvalně známou scénu Luka na planetě Ach-To. Příliš mnoho způsobů, jak do sebe dostat pořádné živiny, Luke na ostrově neměl, a tak se musel uchýlit i k sání mléka od jednoho z tamních živočichů.
 
Na závěr mu nezapomněl říct, jak mu bude chybět. Celé to vypadalo velmi podivně, šíleně a můžete si být jistí, že fanoušky tahle scéna vůbec nepotěšila. Víme, víme. Není to tak úplně sexuální scéna, proto se tady taky nachází jen jako bonus.
10 nejbizarnějších sexuálních scén ve sci-fi filmech. Užívali si mimozemšťané, klony mrtvých lidí, ale i Luke Skywalker
Zdroj: Disney/Lucasfilm
Domů
Sdílet
Diskuse