Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2018 20:04
Čas čtení 0:00
Sona O.

Šílenec se vystřelil do vzduchu, aby dokázal, že Země je placatá. Let v podomácku sestrojené raketě ho téměř stál život

ZAJÍMAVOSTI VESMÍR
Uložit Uložené

Šílený Mike měl už po krk lidí, kteří ho nazývali zbabělcem. Rozhodl se, že se do vesmíru podívá sám. Podomácku si zhotovil raketu. Při pokusu o prokázání své teorie téměř přišel o život.

Loni v listopadu jsme psali o šíleném Mikeovi, který chtěl svou teorii o ploché zemi dokázat cestou do vesmíru. „Už mě unavují lidé, kteří tvrdí, že jsem zbabělec a nepostavil jsem raketu,“ řekl samozvaný vědec a teoretik Mike Hughes.

Americkému řidiči limuzíny se podařilo neuvěřitelné. Stroj, se kterým měl letět do vesmíru, skutečně postavil za 16 tisíc dolarů. Podomácku vyrobená raketa ho měla vynést na dráhu orbitu, kde by si konečně ověřil svou teorii, že Země je tvarovaná jako frisbee. Šílený Mike strávil měsíce ve své garáži zhotovováním rakety, a v sobotu odpoledne byla konečně připravena na první let.

Start vesmírného korábu se uskutečnil v poušti Mojave, nedaleko Amboy v Kalifornii. Stroj se odlepil od země přesně o 15 hodině a dosáhl rychlosti 350 mil za hodinu, vyletěl do výšky 570 metrů. Let však trval pouze 4 sekundy, po něm následoval tvrdý pád na zem. Před téměř jistou smrtí ho zachránil padák, který mu dodala konspirátory nenáviděná NASA.

Šílený Mike vyvázl relativně dobře, až na zlomený nos a naraženou páteř si na nic nestěžoval. „Zda jsem rád, že jsem to udělal? Asi ano. Ráno to pocítím nejvíce, nebudu schopen vstát z postele,“ řekl poté, co přistál, „aspoň si dám večeři a strávím zbytek dne s mými kočkami,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse