Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. dubna 2018 17:39
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

K O2 areně bude dostavěna její „menší sestra“. Takto bude nové multifunkční centrum vypadat

KULTURA
Uložit Uložené

Dlouho plánovaná dostavba u O2 areny v pražských Vysočanech by měla být realizována v roce 2019.

Více než deset let po úplném dokončení největší české multifunkční areny se její rozsah zase o něco málo rozroste. Již delší dobu je v plánu vystavit z jižní strany O2 areny její menší variantu s plánovaným názvem O2 Universum. Haly malé arény by měly být dokončeny v roce 2019 a kapacitu celého komplexu navýší až o 10 tisíc míst. 


K O2 areně bude dostavěna její „menší sestra“. Takto bude nové multifunkční centrum vypadat
Zdroj: Wikimedia Commons/Honza Groh

Výstavba sestřiné O2 areny přitom započala ve stejnou dobu jako výstavba samotné O2 areny. Po několika měsících byla ovšem stavba přerušena a dokončovat se bude až o patnáct let později. V O2 Universum najdeme ve čtyřech různých patrech bary, restaurace, kongresové a přednáškové sály nebo koncertní haly, přičemž největší z nich bude mít kapacitu až 2 500 míst. Současnou kapacitu 18 000 míst v O2 areně navýší na 28 000 míst.

Společnost Bestsport, která vysočanskou arenu vlastní a provozuje, zveřejnila video, které nás vezme do útrob chystaného projektu malé areny. Podívejte, jak bude rozšířená O2 arena po dokončení vypadat.

Domů
Sdílet
Diskuse