Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. května 2018 11:35
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Luxusní pick-up se třemi nápravami? To je Range Rover z dílny specialisty na jachty

TECH
Uložit Uložené

Luxusnější pick-up byste hledali marně.

Po odhalení nové třídy X se v segmentu pick-upů začalo čím dál víc mluvit o luxusu či jakési prémiovosti, kterou u svého modelu nejvíce vyzdvihuje právě značka Mercedes-Benz. Samozřejmě, pokud bychom se začali bavit o těch nejextrémnějších pick-upech, německá automobilka by nepochybně vytáhla eso z rukávu, a tedy starší model G 63 AMG 6x6, na světlo světa se ale nejnověji prodral snad ještě opulentnější počin.

Za vším stojí společnost T.Fotiadis Design, tedy výrobce luxusních jachet z Německa, který představil skutečně pozoruhodný pick-up s názvem Range Rover 6x6 SLT.

Za zkratkou SLT stojí název Superyacht Land Tender, tedy označení luxusních lodí. Samozřejmě asi nikomu neuniká fakt, že základem této kreace je prodloužený Land Rover Range Rover. Majestátní pick-up však po přestavbě měří na délku 6,2 metru, na šířku má 2,1 metru a do výšky 1,9 metru. Podstata úpravy totiž tkví v nástavbě zadní části, kde si své místo našla nejen třetí náprava, ale i rozměrná „korba“. Siluetou karoserie má úprava připomínat luxusní jachty, což odrážejí i některé honosné detaily.

Luxusní pick-up se třemi nápravami? To je Range Rover z dílny specialisty na jachty
Zdroj: www.motor1.com

Bližší detaily neznáme, víme však to, že kola mají 20". O jejich pohon se může starat až trojice odlišných agregátů. Základem bude 2litrový čtyřválec, kterému dopomáhá elektromotor, za hybridem následuje 4,4litrový osmiválec a třešničkou na dortu bude přeplňovaná 5litrová V8. Gró techniky tedy pochází pochopitelně z dílny britské automobilky. 

Firma slibuje ultra-luxusní interiér, který bude možné nakonfigurovat nejen kůží, dřevem, ale i porcelánem či křišťálem. Není pochyb o tom, že uvnitř nebudou chybět nejmodernější technologie a plejáda menších či větších obrazovek, ale na finální podobu si budeme muset ještě počkat. První vyrobené kusy budou prezentovány během léta v Monaku, k prvním zákazníkům se však Range Rover 6x6 SLT dostane až koncem roku. Cenové relace zatím neznáme.

Domů
Sdílet
Diskuse