Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2018 15:53
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Ostřelování spermiemi či párty v márnici. Těchto 11 nechutných a krvavých scén z Ash vs Evil Dead vás přiměje sledovat tento seriál

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Pro tyto scény si autoři připravili spoustu krve.

ČLÁNEK OBSAHUJE SPOILERY K SERIÁLU ASH VS. EVIL DEAD

Geniální Ash vs. Evil Dead od televize Starz před týdnem ukončil své působení závěrečnou desátou epizodou třetí série. V roce 2015 se Ashley „Ash“ J. Williams, který přežil horor na chatě před třiceti sedmi lety vrátil, a my jsme tak mohli znovu sledovat jeho krvavý boj proti zlu.

Po čtení z Necronomiconu Ex-Mortis alias Knihy mrtvých si démonické síly opět našly cestu do našeho světa. Na Ashovi bylo, aby je poslal zpět tam, kam patří.

Během krátkých třech sériích, které uletěly jako končetiny démonů po setkání s Ashovou motorovou pilou, jsme měli možnost zažít několik opravdu bizarních a originálních momentů.

Skvělé nápady kombinované s hektolitry krve, povedeným humorem a nesmrtelným charismatem Brucea Campbella se staly událostí, která by neměla nikomu uniknout.

V určitých chvílích se autoři nebáli jít za možnosti absurdity a brutality, čímž diváka neustále překvapovali, a tím pádem ani nenudili. Proto jsme si pro vás připravili seznam pořádně krvavých a místy nechutných scén, které na nás tvůrci vytáhli za poslední tři roky.

10. Tenké plátky (S01E06)

Kelly je výbušnou a nezastavitelnou postavou, což dokázala mnohokrát během svého času na obrazovce. Po ztrátě svých rodičů je ochotna přidat se k Ashovi a společnými silami bojovat proti zlu, které ji připravilo o rodinu.

V epizodě The Killer of Killers je partička bojovníků dobra na cestě ke zničení Knihy mrtvých. Mezitím se ale zastavují na odpočinek v blízké restauraci. Dlouho to netrvá a zlo jim je opět v patách. Klidné posezení se mění na boj o přežití, v němž se právě Kelly vyřádí nejvíce.

Hlavu nešťastného „deada“ párkrát prožene přes kráječ potravin. To jako by jí nestačilo a přidává k tomu i pár ran kladivem na maso, přičemž nechává Ashe i Pabla němě sledovat její řádění zpoza dveří.

9. Tylerova smrt (S02E03)

Tyler je postava, na kterou si při čtení tohoto článku asi ani nebudete moci vzpomenout, což je zcela normální. Jak rychle přišel, tak odešel, jen jeho odchod se stal více zapamatovatelným.

Poté, co Ashovu nejdražší Deltu ukradne parta teenagerů, stane se auto posedlé zlem. Svých pasažérů se začne zbavovat jednoho po druhém. Tím nejnepříjemnějším odchodem se rozloučíme právě s postavou Tylera, který se nešťastně ocitne pod pneumatikou Delty. Zbytek si už dokážete představit.

A pokud ne...

 8. Hodina hudby (S03E01)

V úvodní epizodě třetí série pod názvem Family Ash poznává svou dosud utajovanou dceru Brandy. Tu potřebuje Ruby získat na svou stranu, aby zabila vlastního otce a pomocí vlastního Ashova potomka by se následně zbavila i Brandy.

Náš hlavní hrdina naštěstí přichází včas, aby (téměř) všech zachránil a posedlou dceřinu kámošku Rachel odstranil z tohoto světa, do kterého už nadále nepatří.

Vše se odehraje na střední škole, přesněji v učebně s hudebními nástroji, které se obrátí proti našemu hrdinovi. Ten je ale vynalézavý a harfu dokáže otočit proti posedlé Rachel.

7. Malý Ash (S03E05)

Děti jsou hlavním tématem třetí série. Ruby přivede na svět vlastní, démonickou verzi Ashe. Po smrti všech Williamsových by se tak stal jediným potomkem. Dříve než dospěje, setkává se se svou starší podobou. Ash se ho pokusí chytit, aby dokázal své dceři, že její školní poradkyně není osobou, za jakou se vydává.  

Začíná tak komická honba na malého démona. Ten se nechce nechat chytit a vybírá si opravdu bizarní místo úkrytu. Mrtvé tělo nešťastné turistky. Svou hlavou z ní postupně vyčnívá nejen z krku, ale také z dolní části těla.

Náš hrdina celou situaci nejlépe vystihl větou: „That's so wrong in so many ways.“

6. Spermobanka (S03E02)

Ve druhé epizodě třetí série pod názvem Booth Three se Ash snaží v místní spermobance zjistit, zda za ta léta jeho aktivní činnosti dárce nedošlo k použití jeho vzorku. Po vyjednání slevového kupónu v jeho novém obchodě mu je recepční Marci ochotna pomoci.

Ash ale není zvyklý nečinně čekat, a proto se rozhodne svůj čas využít pro dobrou věc. Bohužel to neproběhne tak klidně, jak by si představoval a zlo si ho najde i tentokrát. Ohrožuje ho formou smrtícího porno časopisu a posedlá paní Lam začne po Ashovi útočit vzorky spermií.

Celou nepříjemnou situaci naštěstí pro diváka zlepšuje v pozadí hrající hit Take On Me od skupiny a-ha.

5. Zrod démonů (S01E10)

Tento nechutný vstup v našem žebříčku se odehrává ve finále první série. Naši zachránci se nacházejí na chatě, kde to vše před 30 lety začalo. Problém nastává v okamžiku, kdy se Ruby zmocní Knihy mrtvých a začne ji využívat pro vyvolání svých dětí. Malých démonů, kteří hodně krásy nepobrali a působili skutečně strašidelně.

Nejvíce nepříjemné bylo sledovat muka, jakými si procházel Pablo. Ten měl na tváři obal Knihy mrtvých, kterého se nedokázal zbavit a ovládal ho. Celé zrození probíhalo v suterénu během vyslovování určitého zaklínadla. Démoni poté přicházeli na svět zakuklení skrze Pablův ústní otvor. Při tomto pohledu byl znechucený i samotný Ash.

Ostřelování spermiemi či párty v márnici. Těchto 11 nechutných a krvavých scén z Ash vs Evil Dead vás přiměje sledovat tento seriál
Zdroj: Starz!

4. Bodání do krku (S01E02)

Jeden z prvních úlovků Ashleyho Williamse se v druhé epizodě stal i jedním z nejpamátnějších a nejkrvavějších. Na své cestě pro záchranu Kelly se dvojici kolegů přihodí menší překvapení. Přepadne je totiž jejich šéf z bývalé práce.

Tím začne blízký boj o přežití. Zmatený Pablo ještě není zaběhnutý v zabíjení mrtvých, a tudíž se zmůže jen na úder lahví po hlavě. Ta se rozlomí a vždy pohotový Ash využije zlomený kus skla ve svůj prospěch.

Nezastavitelně začne bodat Deaditea do krku. Litry krve začnou šplouchat nejen na Ashe, ale i na Pablův obličej, vytvářejíc pořádně krvavý úlet.

3. Krvavý úvod (S02E01)

Úvod by měl být vždy zapamatovatelný, aby si získal svého diváka. Přesně to dokázala první epizoda druhé série po  devítiměsíční pauze. Hned ze začátku ukazuje vše, co na seriálu tak milujeme.

Skvělý humor ve výborném scénáři jako stvořeném pro vybrané herce. Ale hlavně to byla akce. Ashův čas odpočinku je u konce. Znovu musí nasadit svou motorku a řeže si cestu ke klidu. Nešetří se zásobami umělé krve a ani končetinami. Jednoduše skvělý masakr, který po menší pauze určitě potěšil každého fanouška.

2. Henrieta (S02E10)

Stejně jako v první sérii, tak i závěr té druhé se odehrával v osudové chatě s jediným rozdílem. Ash spolu s Kelly a Ruby cestovali zpět v čase pro záchranu svého věrného společníka Pabla.

Ocitnou se tak na místě o něco dříve, než začnou události Evil Dead 2 z roku 1987. Kvůli vlastní nerozvážnosti je Ash oklamán a v suterénu propustí na první pohled nevinnou Henrietu, která je posedlá zlem.

Ta se pokouší odstranit Ashe nadobro. Mezitím mu naservíruje vlastní dobrotu přímo do úst. Dávku babiččina čerstvého mléka. Jde o opravdu nechutný moment, při němž začnete sami cítit nepříjemnou pachuť v ústech a hlavního hrdiny vám bude opravdu líto.

Na druhou stranu si to paní Henrieta zjevně naplno užívala. Roli posedlé Henriety si zopakoval Ted Raimi, který obludu ztvárnil již v roce 1987. Stejný herec si zahrál i Ashova přítele Cheta Kaminskeho.

1. Márnice (S02E02)

Co jen k této scéně dodat. Každý, kdo si prošel tímto seriálem určitě čekal, co bude na první příčce, a že je to tam zaslouženě. Nápadité, vtipné a pořádně nechutné. Tak by se dala v jednoduchosti popsat scéna z druhé epizody v druhé sérii s trefným názvem The Morgue.

Ash se pokouší najít Knihu mrtvých ukrytou v márnici v jednom z mrtvých těl. Když se ale přiblíží k tomu správnému, kniha se začne bránit.

BONUS: Záchodová dekapitace (S02E03)

Jako malý bonus jsme nakonec přidali Ashův symbolický tah. Oddělení hlavy od těla použitím motorové pily. Konkrétně naše vybraná scéna proběhla na záchodcích v jednom z místních barů.

Ashův otec si chtěl dopřát trošku radosti s mladou slečnou v jedné z kabinek, ale mělo to jeden problém, byla posedlá zlem.

Jeho syn přichází v pravý čas, aby svého otce zachránil. Po nemravných a akčních sekundách končí Deadite s hlavou v záchodě, kde o ni pod krvavou sprchou pomalu přichází.

 

Souhlasíte s naším výběrem? Na jaké další krvavé a nechutné momenty si vzpomínáte vy?

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse