Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. května 2018 16:54
Čas čtení 0:00
Adam Lukáč

Tesla ve videu ukazuje, jak Model X nelze převrátit na střechu. Jde prý o nejbezpečnější SUV

TECH BEZPEČNOST
Uložit Uložené

Tesla předvedla schopnost Modelu X nedostat se na střechu a Model 3 zase výborně zvládá čelní srážku.

Výrobci se snaží své zákazníky co nejefektivněji ochránit před srážkou pomocí bezpečnostních systémů. Pokud však ke srážce dojde, auto se nemůže jen tak roztříštit a musí být vyrobeno z kvalitních materiálů, aby ochránilo posádku.

Tesla dělá před oficiálními testy i své vlastní. Ve zveřejněném videu můžeš vidět Model X v nelítostné zkoušce s pokusem ho převrátit. I když se na posledním záběru zdá, že už skončí na střeše, i tak se vrátí zpět na kola. Jak je to možné? Může za to robustní baterie s pořádným těžištěm. O vše ostatní se již postará gravitace. Kromě interního testování se Model X samozřejmě podrobil i oficiálním crash testům národní firmou pro bezpečnost na silnicích (NHTSA) a z každé hodnocených kategorií získal plný počet bodů.

NHTSA vyčíslili procentuální šanci převrácení elektrického SUV na 9,30 %, což je zatím nejnižší dosažená hodnota. Tesla je v bezpečnosti jednička a v testování elektrického sedanu Model S dosáhla také výborných výsledků. Model 3 se také dočkal oficiálních zkoušek v oblasti prevence před čelní srážkou. Nejmenší elektromobil dosáhl hodnocení „Superior“.

Domů
Sdílet
Diskuse