Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. července 2018 10:39
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Refresher loví zážitky: Navštívili jsme místo, kde se vyrábí Jägermeister a namíchali vlastní verzi

REFRESHER
Uložit Uložené

Absolvovali jsme výlet do země původu oblíbeného nápoje, abyste měli možnost vidět (skoro) celý proces vzniku.

Jako Refresher spolupracujeme s Jägermeisterem už několik dlouhých let, a to hned z několika důvodů. Šikovní a ambiciózní zástupci značky se i v našich končinách velmi důrazně starají o to, aby mělo kulturní vyžití nejen mladých lidí v Česku a na Slovensku stoupající tendenci. Nikdy nepřestávají lovit nové zážitky a jejich výsadou je pořádání těch nejbláznivějších eventů, které často vznikají velmi spontánně a na zajímavých místech. Dokonalým příkladem je například série událostí Spots.

Jägermeister zároveň spolupracuje s širokou škálou různých umělců od zpěváků, raperů a DJů až po malíře či tanečníky. Všichni dohromady tvoříme jednu velkou urban kulturu, a pokud čteš tento článek, tak do ní s velkou pravděpodobností patříš i ty. Máme rádi kvalitní hudbu, umění, sport, zábavu a party se vším, co k tomu patří.

Za pozornost stojí i aktuálně probíhající projekt Art of Hunt, v rámci nějž můžeš sledovat, jak ambasadoři Zbyněk Štandera a Nobodylisten pracují během léta s mladými talenty na společných projektech. Ze tří kandidátů, které si vybral Nobody, nakonec díky hlasu lidu zvítězil raper Indigo a ze Zbyňkových adeptů si lidé v hlasování zvolili Jakuba Ra. Velký letní lov přinese hudební projekt i streetwear kolekci a vše zakončí obrovská párty, o které tě však ještě určitě budeme informovat.

I proto bychom ti nyní rádi poodhalili něco více o samotné společnosti, protože jsme před pár dny měli možnost navštívit její sídlo – německou továrnu, kde celá magie vzniká. Již brzy spatří světlo světa i exkluzivní videoreportáž z našeho Jägermeister výletu, ale ještě předtím si povězme pár slov o tom, jak jsme se na toto veřejnosti nepřístupné místo dostali, a co jsme tam vlastně měli možnost absolvovat.

Refresher loví zážitky: Navštívili jsme místo, kde se vyrábí Jägermeister a namíchali vlastní verzi
Zdroj: Refresher

Továrnu ve městě Wolfenbüttel jsme navštívili díky pozvání od vedení, které nám konečně umožnilo nahlédnout na tajnou výrobu bylinného likéru. Asi už víš, že ten se vyrábí výhradně v Německu na jediném konkrétním místě a my můžeme s klidným svědomím konstatovat, že výroba je velkým zážitkem. Obrovská budova je zároveň headquarters, kde pracují pracovníci odpovědní za distribuci či marketing, i vedení.

Výlohy na chodbách postupně odhalují historii od roku 1935 až po současnost, vývoj designu lahví, grafické identity a způsob propagace naznačují, že značka Jägermeister vždy dokázala vycítit trendy.

Vše zajímavé z historie se již dozvíš ve zmiňované videoreportáži, o kterou se postarala naše moderátorka Barborka, takže tě nebudu dále zatěžovat fakty. Podívej se ještě na fotku, která vyřešila záhadu, zda se Mona Lisa na slavném obraze usmívá.

Refresher loví zážitky: Navštívili jsme místo, kde se vyrábí Jägermeister a namíchali vlastní verzi
Zdroj: Petr Tůma

Ve videu uvidíš i část procesu přípravy, která začíná selekcí těch nejkvalitnějších bylin. Jak už jistě víš, dohromady je jich v každé zelené láhvi 56, přičemž většina z nich je součástí přísně tajné tradiční receptury. Dozvěděli jsme se a snad můžeme prozradit, že se rozdělují do skupin reprezentujících hořkou, sladkou, citrusovou či karamelovou příchuť.

Některé etapy výroby oblíbeného likéru jako například specializované laboratoře, testovací místnosti či obrovské sklady plné sudů s tisíci litrů Jägermeisteru a proces plnění je bohužel přísně zakázáno zaznamenávat, ale odnesli jsme si pro vás největší možné množství záběrů, takže se máš na co těšit.

Po prohlídce jsme jako Refresher dostali možnost namíchat si z dostupných bylinných extraktů vlastní Jägermeister a samotný tastemaker Dr. Finke uznal, že se nám podařilo přiblížit ke skutečné chuti. A dobrou zprávou je, že budeš moci tento náš výtvor již brzy ochutnat.

Refresher loví zážitky: Navštívili jsme místo, kde se vyrábí Jägermeister a namíchali vlastní verzi
Zdroj: Refresher

Noc jsme strávili na jednom z nejkrásnějších míst na světě – v Jägermeister Gästehausu, kde bylo ikonické logo umístěno ještě i na ubrouscích a příborech. V každém případě, pokud někdy dostaneš podobnou možnost, určitě ji využij naplno jako my a nezapomeň si užít večerní párty.

Náš výlet se následně přesměroval do více než 200 kilometrů vzdáleného Berlína, kde jsme si vyzkoušeli Trabi Safari, které ti doporučujeme hlavně v případě, že jsi adrenalinovým nadšencem a nedělá ti problém například zablokovat dopravu v centru hlavního města Německa. Zajímavostí však je, že vám před jízdou nezkontrolují řidičský průkaz a neptají se ani, zda jste náhodou před jízdou netestovali váš vlastnoručně namíchaný Jägermeister.

Naše Barborka se se spanilou jízdou poprala více než dobře a přesně jak tipuješ, výsledek uvidíš v avizovaném videu. Ve skutečnosti jsme díky starému trabantu měli možnost prohlédnout si dominanty centra za krátkou dobu a celá jízda byla doplněna o komentář průvodce, takže pokud jsme právě neřešili existenční otázku a dopravní značky, poslouchali jsme odborný výklad.

V průběhu dne jsme toho spontánně stihli ještě dost a Berlín nám ukázal, že najít obrovskou technoparty se stovkami lidí na pláži u řeky jen tak o čtvrté odpoledne není nic neobvyklého. Večer jsme ještě absolvovali návštěvu klubu Ritter Butzke v oblíbené čtvrti Kreuzberg, kde na třech patrech plných DJů, světel a kouře zažiješ více, než by možná bylo zdravé. To vše opět za doprovodu ledově namraženého pomocníka.

Bohužel (nebo možná naštěstí) je v prostorách berlínských klubů zakázáno cokoliv fotit nebo točit, takže se o našich slovech budeš muset přesvědčit osobně.

Zajímavostí je, že i když si vystojíš klidně dvouhodinovou frontu, stále to neznamená, že tě vyhazovači pustí dovnitř. Stačí, že se jim nelíbí tvůj účes nebo outfit a máš prostě smůlu. Doporučujeme tedy neutrální oblečení, střízlivý výraz v obličeji a pokorný tón hlasu.

Refresher loví zážitky: Navštívili jsme místo, kde se vyrábí Jägermeister a namíchali vlastní verzi
Zdroj: Petr Tůma

Pevně věřím, že byl pro vás tento článek kvalitním úvodem k reportáži z továrny Jägermeister a Berlína, kterou pro vás chystáme už za pár dní.  

Zpět
Sdílet
Diskuse