Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. července 2018 10:46
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Polští turisté lezli na hory v Chorvatsku v pantoflích. Způsobili záchrannou akci, neboť nedokázali slézt dolů

ZAJÍMAVOSTI CHORVATSKO POLSKO
Uložit Uložené

Na hory je třeba vždy používat pevnou a vhodnou obuv.

Dovolená v Chorvatsku může být magická nejen díky moři, ale svou roli hrají i majestátní hory blízko pobřeží. Pohoří Biokovo pravidelně přiláká řadu turistů, které nebaví nekonečné ležení na pláži a chtěli by si užít i nádherné výhledy z větší výšky. Dva polští turisté však před pár dny způsobili pár vrásek na čelech chorvatských záchranářů.

Poláci se na hory vydali jen na procházku, takže na nohou měli obuté obyčejné pantofle a namísto označeného horského chodníku se vydali trasou, která není uzpůsobena pro lehkou turistiku. Výrazně přecenili své schopnosti, protože jeden z Poláků po výstupu do výšky více než 400 metrů nad mořem byl paralyzován a nedokázal se pohnout, takže si turisté museli zavolat pomoc.

Záchranáři naštěstí dorazili a Poláky bezpečně dostali zpět na cestu. Nic se jim nestalo a škrábance na nohou se rychle zahojí, ale záchranáři pro jistotu napsali na svou facebookovou stránku, že v pantoflích by se měli lidé procházet raději podél moře a ne po horách.

Domů
Sdílet
Diskuse