Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2018 12:26
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Na Hradecku utekli dva tygři a lev. Policie doporučuje, aby se lidé nezdržovali venku

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Soukromý biopark vzdálený jen pár desítek kilometrů od Pardubic a Hradce Králové má dnes velké problémy.

České zákony jsou podle všeho na chov exotických zvířat příliš krátké. Sice si nemůžeš jen tak udělat vlastní zoo, ale ukazuje se, že něco jako biopark šelmy je vlastně skoro běžná záležitost. Za poslední léta se objevilo hned několik případů, kdy nebezpečná zvířata unikla ze svých klecí a mohla ohrozit lidi, což pochopitelně dělá vrásky veterinářům.

Ti sice stále žádají přísnější pravidla pro chovatele, ale dnešek je opět důkazem, že se jim to zatím nepodařilo. Těsně před obědem se k nám dostala informace, že své klece v soukromém Bioparku Štít nedaleko Hradce Králové a Pardubic opustili dva tygři a jeden lev. Podle dostupných aktuálních informací zatím neopustili areál parku, ale stále se čeká na příchod veterináře. O dalším průběhu vás budeme informovat.

Zároveň může být tato situace impulsem pro kompetentní, protože současné podmínky očividně nejsou nastaveny ideálně. Podobných případů bylo za poslední roky hned několik a už teď víme, že majitele čeká obrovská pokuta.

12:43: Zvířata už byla uspána.


Na Hradecku utekli dva tygři a lev. Policie doporučuje, aby se lidé nezdržovali venku
Domů
Sdílet
Diskuse