Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2018 19:33
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Vesničané z Indonésie zmasakrovali 292 krokodýlů. Mstili se za smrt jednoho z obyvatel

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Rozzuřené vesničany nezastavil ani fakt, že šlo o chráněný druh.

V pátek došlo v indonéské přírodní rezervaci pro zvířata v okrese Sorong v provincii Západní Papua k neštěstí. Čtyřicetiletý obyvatel přilehlé vesnice zde trhal trávu pro nakrmení dobytka na své farmě, když jej napadl a usmrtil krokodýl.

Jeho sobotní pohřeb se strhl v davový útok na rezervaci. Stovky lidí vtrhly na území, na němž byli chování chránění krokodýli. Ozbrojeni noži, lopatami a kladivy zaútočily na nebezpečné plazy a všechny je zmasakrovaly.

Pomstu dokonaly takovým způsobem, že po desítkách minut násilí leželo na trávníků 292 mrtvých tvorů, kteří zde byli od roku 2013 chování kvůli zachování druhu a částečně i na porážku.

Podle vedoucího agentury pro ochranu přírodních zdrojů Indonésie Basara Manullanga způsobilo davový útok někdejší ubezpečení, že zvířata nikomu z tamní komunity neublíží. 

Policie se masakru snažila zabránit, ale na místo dorazila pozdě a proti rozběsněnému davu neměla šanci. V Indonésii je přitom zabíjení chráněných druhů trestáno i několikaletým odnětím svobody. 

Domů
Sdílet
Diskuse