Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2018 12:26
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Kriticky ohroženou želvu zabila plážová stolička omotaná kolem jejího krku

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Odpad ve světových oceánech denně zabije tisíce živočichů.

Výletem na pláž občas nepohrdne zřejmě nikdo z nás. Na pláž s sebou často táhneme potraviny, osušky, podložky či stany, přičemž právě tyto předměty se mohou proměnit v nelítostné zabijáky. Pláž v americkém státě Alabama před pár dny odkryla smutnou scénu, v níž sehrála hlavní roli odhozená plážová stolička.

Nikdo neví, zda ji na pláži nechali nezodpovědní návštěvníci a pohltilo ji moře, nebo ji rovnou lidé hodili do vody. Židle však zabila vzácnou karetu menší, která je kriticky ohroženým druhem. I když se odborníci a aktivisté snaží ohroženým zvířatům pomáhat, nemají jak zabránit lidem, aby na plážích nenechávali zbytečné předměty, protože na ně často doplatí právě nevinné želvy.

Na Facebooku sdílel smutné fotografie z pláže Matt Ware, který nechtěl uvěřit vlastním očím. Šňůrka z plážové židle se ve vodě zřejmě omotala želvě kolem krku a ať se zvíře snažilo sebevíc, nedokázalo se vyprostit a šňůrka jej uškrtila. Na svůj odpad si proto musíme dávat dobrý pozor. I odhozený plast se může za pár týdnů proměnit ve vodního zabijáka.

Domů
Sdílet
Diskuse