Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. srpna 2018 9:53
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

SpaceX Elona Muska bude už příští rok přepravovat lidi do vesmíru. Dle NASA se dočkáme prvního testu za několik měsíců

TECH VESMÍR
Uložit Uložené

Testování se dočkáme už v listopadu!

Od kolonizace Marsu a pravidelné přepravy na jiné planety či měsíce má lidstvo ještě daleko, ale vždy se při tomto tématu zmiňuje jméno Elona Muska. Jeho SpaceX je symbolem pokroku a moderního cestování do vesmíru a vypadá to tak, že už brzy se tam díky této společnosti lidé opravdu dostanou.

Zatím však přímo nepůjde o cestování na jiné planety, ale jde o první krok – SpaceX totiž prokáže, že dokáže přepravovat lidi do vesmíru. Jde o projekt za 2,6 miliardy dolarů hrazený USA, jehož cílem je vybudovat vše potřebné, aby se Spojené státy znovu mohly podívat do vesmíru. USA jsou totiž momentálně závislé na Rusku a právě spolupráce SpaceX s NASA to má změnit (souběžně na podobném projektu pracuje i Boeing).

Raketoplán Crew Dragon by měl s astronauty úspěšně vyletět už v polovině roku 2019, jak oznámila NASA. Test bez posádky je však naplánován na listopad tohoto roku. Hlavním cílem raketoplánu je přeprava astronautů na Mezinárodní vesmírnou stanici, ale nevylučují se ani cesty do vzdálenějších koutů vesmíru.

SpaceX Elona Muska bude už příští rok přepravovat lidi do vesmíru. Dle NASA se dočkáme prvního testu za několik měsíců
Zdroj: SpaceX
Domů
Sdílet
Diskuse