Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2018 0:52
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Škoda poodhaluje své nejrychlejší SUV. Kodiaq RS dostane progresivní digitální budíky

TECH
Uložit Uložené

Poznáváme další detaily před samotnou premiérou.

Jak jsme vás nedávno informovali, automobilka Škoda má v plánu v průběhu příštích měsíců na trh uvést nový Kodiaq RS. Už teď víme, že o pohon se bude starat dvakrát přeplňovaný naftový čtyřválec, tedy agregát, který bude mít v portfoliu české značky premiéru.

2.0 BiTDI bude s největší pravděpodobností disponovat výkonem 176 kW / 240 koní, zatímco točivý moment se očekává na úrovni 500 N.m. Samozřejmostí bude pohon všech čtyř kol 4x4. O zpřevodování se postará výhradně dvouspojkové DSG.

Nejrychlejší sedmimístné SUV na Severní smyčce a zároveň nejsilnější dieselové SUV v historii značky se ukáže bok po boku konceptu Vision RS. Pochopitelně se tak stane na autosalonu v Paříži, už teď nám však škodovka začíná svou novinku pomalu představovat. Po sérii nedávných fotografií tentokrát dostáváme nové video, kde můžeme vidět několik nových detailů.

Už základní výbava bude počítat s plně LEDkovými světlomety s tmavším podkladem, aktuálně se však dovídáme i to, že v sérii nebude chybět digitální přístrojový štít s novou, značně progresivnější grafikou.

Jeho součástí bude 5 graficky odlišných zobrazení, přičemž to nejsportovnější zaujme centrálně umístěným otáčkoměrem s digitálním rychloměrem.

Další vychytávkou bude systém Dynamic Sound Boost, který bude díky vlastní řídící jednotce shromažďovat údaje z palubního systému a na základě toho bude upravovat zvuk motoru v jednotlivých režimech.

Poslední známou informací je přítomnost decentně pozměněného loga a nového modrého odstínu karosérie Race, který uvidíme poprvé v nabídce Škody. Více se dozvíme v průběhu příštích týdnů.

Domů
Sdílet
Diskuse