Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2018 16:38
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Malý nosorožec se snažil zachránit matku před pytláky. Na Arthura však použili mačety a dospělé zvíře zabili

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Pytláci se nezastaví před ničím a ani tři měsíce po smrti matky se Arthur ještě nevzpamatoval.

Pytláctví je v dnešní době stále obrovským problémem – ve snaze získat co největší množství peněz se někteří lidé nezastaví před ničím. Obětí této brutality jsou i vzácní nosorožci, které pytláci zabíjejí zejména kvůli vzácnému rohu. Ten se na černém trhu prodává za tisíce dolarů a pro zabijáky tak jde o opravdu výhodný risk.

Internet právě zachvátila fotka malého nosorožce jménem Arthur, jehož matka se před třemi měsíci stala obětí pytláků. Když ji pytláci zabíjeli, malé mládě se matku snažilo zachránit, ale lidé ho postřelili loveckou šipkou a na těle mu zanechali značná zranění způsobená mačetami.

Jelikož mláďata nosorožců zůstávají s rodiči i první tři roky života, Arthur je už pořádně dlouhou dobu bez rodiny a zmatený. Když ho našli ochranáři u těla mrtvé mámy, vzali ho do známého centra Care for Wild Rhino Sanctuary, ale stigmatizaci navždy se vyhnout už nedá.

Domů
Sdílet
Diskuse