Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. září 2018 10:17
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Mladíci pověsili na stěnu v McDonald's svou fotku. Obsluha si toho všimla až po 51 dnech

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Díky falešnému plakátu se na skoro dva měsíce stali opravdovými modely.

Pokud se chceš stát modelem v kampani nějaké velké značky, ale nemáš dobré kontakty a nevíš, jak jinak se k něčemu takovému dostat, nezoufej. Dva šikovní mladíci totiž vynalezli způsob, jak být několik týdnů na plakátu v McDonald's bez jakéhokoli výběrového řízení či splnění všemožných požadavků na osobní vnější vzhled.

Dvojice studentů z University of Houston Jevh Maravilla a Christian Toledo si všimli, že je stěna v jejich oblíbeném řetězci rychlého občerstvení poněkud prázdná. Navíc se v celé restauraci na vyvěšených reklamních plakátech nenacházel žádný Asiat, což se dvojici nelíbilo, a tak se rozhodli vzít věci do vlastních rukou.

Napadlo je, jak vyplnit prázdnotu na stěně, přidat absentující národnost a zároveň se stát hvězdami, které budou dennodenně na očích stovkám zákazníkům.

Mladíci se ve snaze napodobit styl reklamních plakátů rychlého občerstvení nechali společně vyfotit v areálu univerzity s hamburgerem a hranolky. Následně fotografii doma ještě dodatečně upravili a poslali do tisku. Jakmile měli hotový plakát doma, začali přemýšlet, jak ho nenápadně dostat do dané pobočky.

V místním sekáči se jim naštěstí podařilo najít originální McDonald's uniformu, a tak neváhali ani vteřinu. V počítači vytvořili zaměstnanecký odznak s falešným jménem a titulem regionální interiérový koordinátor. K výslednému outfitu ještě přidali kravatu s vysílačkou a jejich plán mohli konečně zrealizovat.

Plakát se jim podařilo bez vzbuzení pozornosti propašovat do pobočky. Společně s jejich kamarádkou čekali zhruba hodinu, než se naskytla vhodná příležitost, kdy se žádný zaměstnanec nedíval a mohli tak plakát pověsit na zeď. Jelikož si mladíci byli vědomi, že jde o jistý druh vandalismu, použili snadno odnímatelné lepidlo, aby se stěna nepoškodila.

Plakát byl vylepený 13. července a po dobu 51 dní si ho žádný zaměstnanec nevšiml či neuvědomil fakt, že jde o podvrh. Údajně nikdo z obsluhy ani nepostřehl samotný proces jeho vyvěšení. Studenti celý průběh dokonce zaznamenali na kameru a zveřejnili na YouTube, takže pokud tě zajímají podrobnosti tajné mise, rozhodně se podívej.

 

Domů
Sdílet
Diskuse