Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2018 11:56
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Na dům streamera začali v živém vysílání střílet. Doma měl celou rodinu

TECH
Uložit Uložené

Dr DisRespect patří mezi populární streamery.

Se slávou přicházejí i její temná zákoutí. Nikdo by si před pár desetiletími nemyslel, že v současnosti budeme za známé osobnosti považovat lidi, kteří se nahrávají při hraní her, ale naše společnost a technologie se nezastavitelně vyvíjejí.

Na platformě Twitch působí Dr DisRespect. Sympatický streamer se skutečným jménem Guy Beahm se rychle stal miláčkem diváků a pravidelně ho živě sleduje přes 50 tisíc lidí, což platilo i před pár hodinami.

Guy streamoval ve své charakteristické paruce a brýlích, jenže zničehonic odešel od obrazovky a zanedlouho se vrátil bez brýlí i paruky. Divákům jen oznámil, že právě mu někdo začal střílet na dům a bude muset odejít.

Nešlo přitom o první střelbu. Den předtím zřejmě stejný pachatel střílel na dům poprvé a tentokrát dokonce mířil na okna, protože jedno z nich se mu pomocí kulky podařilo rozbít.

Guy měl doma svou rodinu a vlastní dcera ho pozdravila při streamování jen chvilku předtím, než mu neznámý šílenec rozstřelil okno. Incident i se zvukem střelby byl zachycen přímo na streamu a lidé pouze nechápavě komentují, kdo by mohl chtít sympatickému baviči ublížit.

Nic se mu naštěstí nestalo a policie už útok vyšetřuje. Nejde však o neobvyklý úkaz na streamovací scéně, protože už v minulosti se několik bavičů stalo terčem swattingu, při kterém anonym pošle záchranné složky od zdravotníků až po skutečný SWAT tým do domu streamera.

 

Domů
Sdílet
Diskuse