Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2018 18:09
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nový iPhone XS výkonem rozdrtil v prvních testech všechny Androidy

TECH ANDROID IPHONE
Uložit Uložené

Zařízení od kalifornské společnosti výkon nechybí.

Apple na své konferenci sice představil nová zařízení, ale již tradičně ponechal několik důležitých informací utajených.

Až po konferenci se na sociálních sítích začaly objevovat první údaje o velikosti paměti RAM a nakonec se objevily i první benchmark testy výkonu.

Nejnovější iPhony XS a XS Max budou obsahovat 4 GB RAM, zatímco levnější XR si vystačí s 3 GB RAM.

Apple do iPhonů nasadil nový procesor A12 Bionic vyráběn 7nm technologií, čímž se chipset dostává na samotný vrchol současně dostupné smartphonové technologie a potvrzuje to pomocí výkonu.

Výsledky ze známého Antutu Benchmark naznačují, že Apple se překonal a zákazníkům naservíruje v nových smartphonech tolik výkonu, kolik nebudou moci možná ani využít.

Screenshot z měření ukazuje v testu CPU výsledek 133 561 bodů, ve výkonu GPU 150 931 bodů, v UX zase 66 474 bodů a paměťový test dopadl na výbornou s 12 669 body.

V praxi to znamená, že celkový výsledek nového iPhonu dosáhl 363 525 bodů a to je číslo, při kterém se fanouškem tají dech. Je třeba poznamenat, že současné vlajkové lodě s operačním systémem Android dosahují 290 000 až 300 000 bodů.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Konkurence kalifornské společnosti však již zanedlouho představí své nové vlajkové lodě společně s procesory Kirin 980 či Snapdragon 855, které pravděpodobně výkon A12 Bionic překonají. Apple se proto může radovat alespoň na pár týdnů.


Domů
Sdílet
Diskuse