Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2018 13:33
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Bali zvažuje částečný zákaz bikin. Místní mají odvážných turistů plné zuby

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V blízkosti posvátných míst by měly být bikiny zakázány.

Bali je dovolenkovým snem mnoha z nás, ale ostrov je po turistické stránce mnohem populárnější, než by si někdo mohl myslet.

Jen za rok 2017 navštívilo Bali přibližně 5 milionů turistů a protože k nim byl ostrov vždy poměrně benevolentní, i úroveň je odlišná v porovnání s jinými rekreačních destinacemi.

Obyvatelé Bali si například stěžují na to, že rekreanti neustále všude chodí nevhodně oblečeni, nejčastěji v plavkách. Ať už řídí skútr, nakupují v supermarketu nebo navštěvují posvátné lokality, plavky jsou hlavním oděvem indonéského ostrova.

Místní vyznávají hinduismus a na ostrově se skrývá mnoho posvátných míst. Ty turisté vůbec nerespektují a uvnitř, ale i v jejich okolí, se často pohybují právě v plavkách. Největší problém je přitom s dámskými bikinami.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa TRIP EXPLORE LOCALS INDONESIA (@tripwithlocals),

Na Bali kratší dobu operuje nová vláda a ta má v plánu proti odvážným turistům zakročit. Části ostrova, které patří ke kulturnímu dědictví (především chrámy), mají být ohrazeny a bez společnosti oprávněného pracovníka do nich turisté nebudou vpuštěni.

V blízkosti posvátných lokalit už místní léta upozorňují turisty na přílišné odhalování se, ale momentálně jejich slova nepodporoval žádný zákon.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Yana S (@yanusyan),

Domů
Sdílet
Diskuse