Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. září 2018 9:39
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Nevěra v Indii už nebude trestným činem. Země zrušila 158 let starý diskriminující zákon

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Indičtí záletníci mají důvod k radosti.

V Indii došlo k historické změně legislativy. Nejvyšší soud totiž rozhodl, že cizoložství se již nebude považovat za trestný čin. V zemi zákon platil 158 let, ale až nyní se jej konečně podařilo zrušit.

Navrhovatelem byl 41letý Joseph Shine, který zpochybnil dosud platný zákon a uvedl, že je iracionální a diskriminující vůči oběma pohlavím. Na základě něj totiž nebylo možné trestat ženy jako spoluviníky. Něžné pohlaví také nemohlo podat stížnost vůči svému nevěrnému manželovi.

Přesný počet obviněných lidí, kteří si za sex s vdanou ženou bez povolení jejího manžela museli odpykat svůj trest v podobě pěti let za mřížemi či soudem udělené pokuty, není znám.

Hlavní soudce Dipak Misra během čtení verdiktu prohlásil, že cizoložství může být příčinou občanských záležitostí jako je například rozpad manželství, ale nesmí být považováno za trestný čin. Také dodal, že předmětný zákon znevýhodňoval ženy a také s nimi zacházel nedůstojně, což představuje porušení ústavy.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Safarsaga Films by Naina Nanda (@safarsaga_films),

Domů
Sdílet
Diskuse