Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. září 2018 17:13
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Elon Musk chtěl pobavit přítelkyni vtipem o marihuaně, nyní ho úřady obžalovaly z podvodu

TECH MARIHUANA
Uložit Uložené

Génius a vizionář své kroky moc nepromyslel.

Šéf automobilky Tesla Elon Musk nezažívá v posledních měsících nejlepší chvíle. Po incidentu v Thajsku, kdy jednoho potápěče nazval pedofilem, si na začátku srpna zavařil natolik, že jej americký úřad SEC zažaloval za podvod s cennými papíry.

Musk v srpnu přidal na Twitter příspěvek o tom, jak se mu podařilo zajistit financování, chtěl by automobilku Tesla stáhnout z burzy a přeměnit ji na soukromou společnost.


Přímo na Twitteru navrhl cenu 420 dolarů za jednu akcii, což nebyl nejlepší nápad. SEC v obžalobě uvádí, že Musk spáchal podvod, protože neměl žádnou dohodu s potenciálním investorem a z konverzace se zástupci fondu Saúdské Arábie pouze vydedukoval souhlas.

Vizionář přitom vypočítal, že by mohl žádat 419 dolarů, ale cenu před přidáním příspěvku zaokrouhlil na 420 dolarů z bizarního důvodu. Díky přítelkyni Grimes se teprve nedávno dozvěděl o významu čísla 420 v marihuanové kultuře, a tak si pomyslel, že ji cenou pobaví.

Doporučeno
Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) 25. července 2023 6:00

Sám měl uznat, že zaokrouhlení ceny akcií firmy Tesla kvůli marihuaně není nejrozumnější. Obžaloba naráží i na fakt, že Musk nijak nekonzultoval příspěvek s kolegy z Tesly, čímž překvapil šéfa finanční divize i jednotlivé vlastníky akcií.

Krátce po příspěvku vyletěly ceny akcií automobilky nahoru, avšak momentálně se propadávají. Musk mezitím prohlásil, že ho rozhodnutí SEC zklamalo.

Pokud by úřad uspěl, Musk by dokonce dostal zákaz sloužit jako oficiální zástupce či šéf veřejně obchodované firmy, takže by musel z čela Tesly odejít.


Domů
Sdílet
Diskuse