Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. září 2018 21:27
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Odhlásil tě dnes Facebook? Více než 50 milionů účtů bylo napadeno hackery

TECH MARK ZUCKERBERG
Uložit Uložené

Informace o účtech se mohly dostat do nesprávných rukou.

Pokud tě dnes překvapilo, že tě Facebook znenadání odhlásil z tvého účtu, pak máš důvod pochybovat o bezpečnosti této sociální sítě. Společnost dnes prohlásila, že před pár dny identifikovala masivní útok na své uživatele, přičemž odhady samotné sociální sítě hovoří o 50 milionech poškozených účtech.

Více než 90 milionů uživatelů proto bylo automaticky odhlášeno, aby se předešlo případnému zneužití. Facebook oznámil, že neví, odkud hackeři útočili a k čemu použili nebo chtěli použít získané účty.

Pokud jsi i ty byl mezi odhlášenými uživateli, pak by ti měla zanedlouho vyběhnout notifikace, v níž sociální síť vysvětlí, proč u tvého účtu existovalo podezření z napadení.

Společnost zároveň neidentifikovala žádnou specifickou geografickou oblast zneužitých účtů, takže zatím zůstává cíl útoku záhadou. Událost nahlásila i bezpečnostním složkám, a tak nám více informací možná přinese až vyšetřování.


Domů
Sdílet
Diskuse