Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. listopadu 2018 15:09
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Medvídě padalo ze zasněženého svahu, drápalo se za matkou. Kvůli autorovi internetového virálu mohlo i zemřít

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Autoři kanálu ViralHog zveřejnili video, které se sice stalo virálním, riskovali však život malého medvěda.

Na kanálu ViralHog se objevují zajímavá videa ze světa nejrůznějších lidí i zvířat, svým posledním videem však pobouřili širokou internetovou obec a také ochránce přírody. Zachycuje totiž malé medvídě, které se se svou mámou snaží vyškrabat po nebezpečném zasněženém svahu.

Velká medvědice totiž s tímto úkonem nemá větší problém, avšak neohrabané medvídě ze svahu neustále sjíždí a nemůže se dostat k vrcholu.

Hlavním iniciátorem problému by však mohli být samotní autoři videa se svým dronem.

Když se totiž v jednom záběru dron přibližuje k medvíděti, které už je poblíž svého cíle, neznámý objekt, bzučící ve vzduchu, dospělého medvěda vystraší a začne se tedy proti němu bránit. To však nevydrží slabé svaly malého medvěda a ten tak padá až úplně dolů. Mohl se zranit, případně i zemřít.

Video se stalo terčem kritiky, hlavně odborníkům se motiv autorů nezdá. Medvědi prý podobně riskantní úkony neprovádějí jen tak bezdůvodně.

„Nezdá se mi pravděpodobné, že by medvědice takhle riskovala, pokud k tomu nebyla donucena vnějšími okolnostmi,“ řekl Clayton Lamb, zoolog z Alberty. Medvědice si mohla dron splést např. s nějakým dravcem. Medvídě se nakonec k mámě sice dostalo, z celé kauzy však vyplývá jedno: Zneužívání techniky k vytváření senzací v přírodě není dobrá věc.

Domů
Sdílet
Diskuse