Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. listopadu 2018 19:35
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Šéf Applu zkritizoval Facebook, a tak Zuckerberg zaměstnancům nařídil, aby používali Android

TECH ANDROID MARK ZUCKERBERG
Uložit Uložené

Rozhodnutí šéfa sociální sítě bylo zveřejněno v The New York Times.

Zástupci dvou z největších společností na světě mohou své konflikty vyřešit i tak, že zaměstnancům nařídí, aby přestali využívat smartphony s iOS. Facebook se v posledních měsících dostal do více problémů, protože nedával dostatečný pozor na soukromí svých uživatelů.

Vícekrát byly zneužity intimní informace a šéf Applu Tim Cook se už na jaře na veřejnosti vyjádřil, že on by se v podobné situaci jako Mark Zuckerberg nacházet nemohl, protože soukromí uživatelů iOS vnímá jako občanské a lidské právo, ne jako komoditu.


Šéfové dvou obrovských korporací si na veřejnosti vyměňovali nepříjemné poznámky o tom, jak je třeba se postavit k soukromí lidí na internetu. Zatímco Cook pokračoval v kritizováni Facebooku, Zuckerberg na druhé straně odpověděl, že ho podobné výkřiky do tmy nezajímají. Prohlášení šéfa Applu podobným stylem komentovala i provozní ředitelka Facebooku Sheryl Sandberg.

Doporučeno
Mark Zuckerberg slaví 39. narozeniny. Jaký bere plat a proč zabil kozu laserem? Tohle je 6 zajímavostí, které možná nevíš Mark Zuckerberg slaví 39. narozeniny. Jaký bere plat a proč zabil kozu laserem? Tohle je 6 zajímavostí, které možná nevíš 14. května 2023 11:00

Po měsících od prvotního provalení skandálu sociální sítě, do které byla zapletena firma Cambridge Analytica ovlivňující miliony Američanů před prezidentskými volbami, zveřejnilo The New York Times článek o tom, že Zuckerberga vyhlášení Cooka naštvala natolik, že svým manažerům nařídil, aby přestali používat iPhony s iOS a co nejrychleji přesedlali na Android.


Americký deník dokonce tvrdí, že si Facebook najal agenturu na to, aby psala negativní články o Applu. Facebook samozřejmě obvinění z psaní negativních článků nepotvrdil, avšak v blogu přiznal, že svým zaměstnancům již delší dobu doporučuje Android, protože jde o nejpopulárnější operační systém na planetě. Žabomyší války mezi Zuckerbergem a Cookem tedy měly na sociální síť opravdový dopad.

Domů
Sdílet
Diskuse