Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. listopadu 2018 6:52
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

AMG si odnáší z Nürburgringu další rekord. 510koňové GLC 63 S se stalo nejrychlejším SUV

TECH
Uložit Uložené

Ještě předtím, než se na známém okruhu začaly odehrávat tradiční zimní práce, tu máme další pozoruhodný rekord.

Značka Mercedes-Benz svého času nepatřila mezi automobilky, které s pravidelností vysílaly své sportovní počiny na známé okruhy s úmyslem stanovit nový traťový rekord. V současné době však trendy hovoří jasnou řečí a rekordní čas má z marketingového hlediska očividně větší cenu než kdykoliv předtím.

Uvědomovat si to zjevně začíná i německý výrobce prémiových automobilů, protože za poslední roky jsme byli svědky hned několika pozoruhodných rekordů z dílny AMG (GT R či GT 63 S). Aktuálně se dozvídáme, že slavný Nürburgring si podmanil Mercedes-AMG GLC 63 S, který stanovil rychlostní rekord mezi SUV.

Středně velké SUV, kterému pod kapotou bije čtyřlitrová V8 s výkonem 375 kW / 510 koní a 700 N.m, totiž pokořilo Severní smyčku v čase 7:49.369. Tím pádem překonalo nejen vozy jako Range Rover Sport SVR, Porsche Cayenne Turbo S, ale i Alfu Romeo Stelvio QV, a stalo se tak nejrychlejším sériovým SUV na Nürburgringu.

Domů
Sdílet
Diskuse