Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. prosince 2018 15:05
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

50 nejočekávanějších filmů roku 2019

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Na co všechno se mohou diváci těšit v novém kalendářním roce?

Podobně jako loni, i tentokrát ti s Oskym představíme 50 nejočekávanějších filmů roku 2019, které se neobjeví v jiných seznamech z našeho preview 2019. Postupně ti představujeme animáky, horory, komiksovky, komedie a tak dále, takže mnohé skutečně nejočekávanější filmy do tohoto článku nezařadíme. Spíše se zaměříme na ten zbytek.

Biografie, politická dramata, akční filmy, thrillery a mnohé další snímky své žánrové články nedostanou, a tak ti je přiblížíme právě zde. Pokud tedy hledáš nejočekávanější scifíčka či fantasy, animáky a podobně, klikej do tohoto vlákna. A pokud se tam dané preview ještě nenachází, nezoufej. Budeme je vydávat 2x týdně, takže se dříve nebo později dočkáš.

1. Escape Room – 31. ledna

Snímek Escape Room nám představí 6 různých postav, které se ocitnou v záhadné místnosti. Musí využít svou inteligenci a pokusit se uprchnout. Pokud se jim to nepodaří, čeká je bolestivá smrt. Pokud si myslíš, že se film inspiroval přímo hororovou sérií Saw, nejsi daleko od pravdy. Snímek režíruje Adam Robitel a hlavní role si střihnou Tyler Labine, Deborah Ann Woll (Karen z Daredevila), Taylor Russell či Logan Miller.

2. Glass – 17. ledna

Nesmírně očekávaný crossover Unbreakable a Split s Brucem Willisem, Jamesem McAvoyem, Annou Taylor-Joy či Samuelem L. Jacksonem dorazí už v lednu a my do něj vkládáme velké naděje. Zdá se, že velká část děje se bude odehrávat i ve speciálním ústavu pro lidi, kteří si myslí, že mají nadlidské schopnosti.

Naše postavy se ale dostanou ven a tehdy bude jen na Davidu Dunnovi, aby zabránil katastrofě. Trailery slibují skvělý filmový zážitek a my věříme, že M. Night Shyamalan je zase na koni.

3. The Favourite – 24. ledna

Řecký režisér Yorgos Lanthimos je známý svými znepokojivými, temně humornými a absurdními filmy jako The Lobster či Killing of a Sacred Deer. Ve svém nejnovějším kousku The Favourite se přenese až do 18. století.

Anglie je ve válce z Francií a královna Anne (Olivia Colman) nechává za sebe řídit zemi svou blízkou přítelkyni Lady Sarah (Rachel Weisz). Když přichází nová služka Abigail (Emma Stone), Sarah si ji bere pod svou ochranu a mladá Abigail vidí možnost vrátit se ke svým aristokratickým kořenům. Z dalších herců se objeví i Nicholas Hoult, Joe Alwyn či Mark Gatiss.

4. Serenity – 31. ledna

Serenity je bohužel až příliš nenápadný film. A přitom v něm kromě jiných hrají hlavní role Matthew McConaughey a Anne Hathaway. Steven Knight má na kontě Stathamovo béčko Angry Joe, ale před 4 lety natočil Locke s Tomem Hardym (ještě ten film dnes zmíníme) a kromě toho napsal scénáře pro Taboo, Peaky Blinders, Allied či Eastern Promises.

Je možné, že Serenity bude jeho velkým hitem (i když žádná finanční sláva z toho zřejmě nebude) nebo průměrem. My však věříme, že v kombinaci s jeho scénářem, výjimečnými herci a poutavým dějem skutečně uspěje. A právě o ději a dalších podrobnostech se dozvíš více zde

5. The Front Runner – 2019

U nás v kinech se ho bohužel nedočkáme, ale později se k nám přeci jen už nějak dostane. Biografické drama s Hughem Jackmanem, který si zahraje někdejšího kandidáta na prezidenta Garyho Harta.

Ten měl v roce 1988 obrovské šance stát se prezidentem USA, avšak stalo se něco, co nikdo nepředpokládal. Vůbec poprvé se bulvární zprávy začaly míchat do politické žurnalistiky, a to všechno kvůli Garyho nemanželské aféře. Donna Rice byla ženou, kvůli které Garyho novináři připravili o všechno. Gary se boje o Bílý dům musel vzdát a navždy změnil politickou scénu v USA.

6. Mary Queen of Scots – 7. února

V historickém dramatu Mary Queen of Scots se podíváme na větší část ze života Marie Stuartovny. Ta se jako 16letá stala královnou Francie, ale dva roky na to ovdověla. Navzdory nátlakům se odmítla znovu vdát a její kroky vedly do rodného Skotska. Píše se rok 1561 a Anglii i Skotsku v dané době vládne Alžběta I. (Margot Robbie) z dynastie Tudorovců, pro kterou se stává Marie nemalou hrozbou.

Kromě Margot Robbie a talentované Saoirse Ronan se ve filmu objeví i herci jako Guy Pearce (Memento), Jack Lowden a další. Za režií filmu stojí Josie Rourke.
 

7. The Upside – 14. února

Vynikající francouzská komedie se dočká remaku. Sice zbytečného, ale Hollywoodu to může být jedno. Podle prvotních dojmů a recenzí snímek nedosahuje kvalit originálu (což se ani nečekalo), ale stále se při něm pobavíte a zapláčete si. V hlavních rolích komedie režiséra Neila Burgera (Iluzionista, Všemocný) si zahrají Bryan Cranston (Breaking Bad) a Kevin Hart (Jumanji: Vítejte v džungli).

Snímek je inspirován skutečným příběhem ochrnutého muže jménem Phillip (Cranston), který se o sebe nedokáže sám postarat, a proto si najímá různé pečovatele. Přítele najde Dell (Hart), který se potlouká se špatnou finanční situací a není schopen najít si stálou práci. Menší role připadla i stále okouzlující Nicole Kidman.

8. Cold Pursuit – 21. února

Z Liama Neesona se stane poctivý občan a řidič sněžného pluhu. Obyčejné životy nevýrazného muže a jeho ženy (Laura Dern) se však změní ve chvíli, kdy drogový kartel zavraždí jejich syna. Otec zabitého dítěte se ale přesto, že není žádným profesionálním vojákem, pouští do boje s nepřáteli. Podle obsahu jde zjevně o remake severské kriminální komedie Boj sněžného pluhu s mafií z roku 2014.

9. Colette – 28. února

Colette je nadaná spisovatelka, kterou její manžel nutí vydávat úspěšné příběhy pod jeho jménem. Časem se však rozhodne proti svému muži bojovat a hledá cestičky, jak své jméno dostat na výsluní. Režíruje Wash Westmoreland, zodpovědný za Still Alice. Julianne Moore v něm za hlavní roli získala Oscara. Tentokrát bude ale režisér pracovat s Keirou Knightley, Eleanor Tomlinsonovou, Dominicem Westem a dalšími.

10. Dagger Across Concrete – únor

S. Craig Zähler je nadaný tvůrce, jehož na Filmkultu zbožňujeme. Registrovat jsme ho začali po skvělé a brutální westernovce Bone Tomahawk, no a blýskl se i o rok později s vězeňským thrillerem Brawl in Cell Block 99 (recenze zde a zde).

Na jeho nejnovější počin se těšíme už od jeho oznámení, ale stále jsme z něj neviděli ani vteřinu záběrů, což nás nesmírně štve. Hlavní role si v něm střihnou Mel Gibson a Vince Vaughn, se kterým si Zähler užil i v Brawl. A co nás čeká? V krimi thrilleru budeme sledovat dva policisty snažící se dostat do podsvětí poté, co je vykopnou ze složky.

50 najočakávanejších filmov roka 2019
50 najočakávanejších filmov roka 2019

11. Welcome to Marwen – 14. března

Oscarový režisér Robert Zemeckis (Forrest Gump, Cast Away) přichází s pozoruhodným skutečným příběhem Welcome to Marwen. V něm budeme sledovat Marka Hogancampa (Steve Carell), který se stane terčem brutálního útoku.

Ztratí všechny vzpomínky, a tak si formu terapie vytvoří vlastní svět z malých figurek, který odráží hrůzy války. V jeho vymyšleném městě Marwen je však místo i pro hrdinství a naději. A právě prostřednictvím své fantazie dokáže Mark najít odvahu smířit se s osudem i ve skutečném životě. Na scénáři spolu se Zemeckisem spolupracovala i Caroline Thompson (Edward Scissorhands, The Nightmare Before Christmas).

12. Maradona – 2019

Pokud si viděl dokument Senna od Asifa Kapadia, velmi dobře víš, proč by ses měl těšit i na ten o Maradonovi. V první řadě se podíváme na život jednoho z nejlepších fotbalistů na světě, v druhé řadě půjde o další dokumentární tvorbu po Senně a Amy. Kapadia údajně čerpal až z 500 hodin neviděných záběrů a účinkovat má i samotný Maradona (nejen v archivních záběrech).

13. Greyhound – 11. dubna

Podle informací bude film o námořním veliteli, který se zrovna dostal do služby na nové lodi. Bude muset čelit jednak nepřátelům, ale i vnitřním konfliktům a nátlak událostí bude skutečně obrovský. V roli tohoto muže zcela jistě uvidíme Toma Hankse. Ten dokonce napsal i scénář a na režisérskou židli s velkou pravděpodobností usedne Aaron Schneider (Get Low).

50 najočakávanejších filmov roka 2019
50 najočakávanejších filmov roka 2019


14. Dumbo – 28. března

Tim Burton se pokusí oživit svou kariéru ve velkém stylu. Disney totiž do kin uvede další hraný remake animované klasiky (v roce 2019 uvidíme 3!). Hlavní role v hrané verzi si střihnou Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, Alan Arkin či Sharon Rooney. O scénář se postaral Ehren Kruger (The Ring, Transformers: Age of Extinction).

Příběh se bude samozřejmě točit kolem roztomilého malého slona Dumba s velkýma ušima, který dokáže létat. Majitel cirkusu Medici (DeVito) pověří péčí Dumba Holta (Farrell), válečného veterána, který si v sobě nese nejedno trauma. Zbytek příběhu už asi znáš.

  

15. The Best of Enemies – 2019

Drama The Best of Enemies bude vyprávět skutečný příběh Ann Atwater (Taraji P. Henson), jakožto aktivistky, která se vrhla do souboje s lídrem Ku Klux Klanu C. P. Ellisem (Sam Rockwell). Jejich spor ohledně rasové segregace trval celou dekádu.

Kromě zmíněných herců uvidíme Baboua Ceesaye, Anne Heche, Wese Bentleyho, Bruce McGilla, Johna Gallaghera Jr. a Nicka Searcyho. Americká premiéra se uskuteční 5. dubna 2019.

16. Pokemon: Detective Pikachu – 9. května

Toto bude velký hit. A nás to vůbec neštve, právě naopak. První trailer nás pozitivně překvapil a my se popravdě na Ryana Reynoldse těšíme. Ten namluví Pikachua, přičemž postava herce Justice Smithe je jediná, kdo mu rozumí. Pokémoni mají svůj vlastní jazyk, ale lidé jim nikdy nerozuměli. To se nyní mění a na Timovi je, aby toho patřičně využil. Rozehrává se totiž tajemná hra s nejistým koncem a kriminálními zápletkami.

17. Vice 2019

Christian Bale zase dělal se svým tělem nebezpečné kousky, přičemž se tentokrát přetransformoval do role bývalého Bushova viceprezidenta Dicka Cheneyho. Cheney byl viceprezidentem v administrativě prezidenta George W. Bushe, těšil se velké moci, ale vnímán byl velmi kontroverzně. Byl horlivým zastáncem takzvané války proti terorismu a války v Iráku.

Mezi obyvateli se však velké popularitě netěšil. Kromě Balea si ve snímku zahraje celá plejáda skvělých herců, zmínit můžeme Amy Adams, Billa Pullmana, Steva Carella, Lily Rabe, Sheu Whighama či Sama Rockwella. Poslední jmenovaný si zahraje prezidenta Bushe.

 
18. John Wick 3 – 16. května

Příběh trojky bude navazovat přímo na závěr předchozího dílu. John Wick je exkomunikován a nemůže využívat služeb hotelů Continental. Stane se tedy vítaným terčem pro všechny zabijáky v okolí. A těch, kteří budou chtít Johnovu hlavu, nebude zrovna málo, a ten před nimi bude unikat (mimo jiné) i na koni.

Režíruje Chad Stahelski a kromě Reevese a Halle Berry se představí i Jason Mantzoukas, Ian McShane, Laurence Fishburne, Anjelica Huston a Ruby Rose. Vzhledem ke kvalitě předchozích dvou dílů není důvod pochybovat ani o pravděpodobně závěrečné části. Snad nás tvůrci zase jednou posadí na zadek.

 
19. Aladin – 23. května

Hraný Aladin nám vypoví klasický příběh chudého zlodějíčka Aladina (Mena Massoud), kterému se podaří získat zázračnou lampu. Tu obývá tajemný džin (Will Smith) a Aladinovi je ochoten splnit tři přání. Toho Aladin využije, aby se dostal blíže ke krásné princezně Jasmine (Naomi Scott). Protihráčem mu však bude sultánův rádce a mocný čaroděj Jafar (Marwan Kenzari).

Snad největším důvodem k radosti je přítomnost Guye Ritchieho na režisérské židli. Naposledy nás okouzlil svým Artušem, který se bohužel nikdy nedočká dalších dílů, ale pomalu se s tím už začínáme i smiřovat. Na Aladina v jeho podání se ale vyplatí těšit, neboť tvůrci dlouho slibovali, že příběh nabere grády a režisérův podpis bude citelný.

20. Rocketman – 30. května

Připravovaný biografický snímek s názvem Rocketman nám představí život uznávaného hudebníka Eltona Johna. Příběhově se od Eltonových uměleckých začátků z Royal Academy of Music přesuneme k velkým úspěchům z roku 1970, ale také nahlédneme i na jeho práci s textařem Berniem Taupinem a vztah k Eltonově matce Sheile Eileen.

Role Eltona Johna se kdysi točila kolem herců Jamese McAvoye či Toma Hardyho, ale nakonec si slavného skladatele, klavíristu a zpěváka zahrál Taron Egerton (Kingsman: The Golden Circle). Ten by si měl ve filmu dokonce osobně zazpívat některé známé skladby. Mělo by jít o Rko a nepochybně nahlédněme i do zpěvákova soukromí.

Jeho matku Sheile Eileen ztvární sympatická Bryce Dallas Howard (Jurassic World: Fallen Kingdom) a role textaře Bernieho Taupina se ujal Jamie Bell (Billy Eliot). Režie připadla na ramena Dextera Fletchera (Eddie the Eagle, dokončoval Bohemian Rhapsody) a scénář napsal Lee Hall (Billy Elliot).

21. Shaft – 2019

Možná si ještě pamatuješ na původního Shafta. Zahrál si ho Richard Roundtree, přičemž v roce 2000 dorazil reboot v hlavní roli se Samuelem L. Jacksonem, který byl jeho synovcem. V roce 2019 dorazí další reboot/sequel, přičemž tentokrát se bude soustředit zejména na postavu Jacksonova syna. Zahraje si ho Jesse T. Usher (Independence Day: Resurgence). Ve snímku se objeví všichni tři herci a půjde o zábavný akční výplach.

22. The Grudge – 27. června

Nicolas Pesce se loni předvedl skvělým artových hororem The Eyes of My Mother (recenze zde) a bude to právě on, kdo dohlédne na vznikající reboot. Přepíše už hotový scénář a snímek bude i režírovat. Reboot děj nijak nezmění, a tak se dočkáme klasického zla terorizujícího nové přistěhovalce do prokletého domu.

50 najočakávanejších filmov roka 2019
50 najočakávanejších filmov roka 2019

23. Zatím nepojmenovaný film Dannyho Boyla – 27. června

Danny Boyle odstoupil z pozice režiséra Jamese Bonda, ale nás alespoň může těšit, že se už za pár měsíců se dočkáme náhrady v podobě muzikálové komedie (nebo jen komedie z hudebního prostředí, zatím to není jasné). Scénář k ní napsal Richard Curtis (Love, Actually, About Time, Bridget Jones...), no a potěší i herecké obsazení.

Uvidíme Lilly James, Kate McKinnon, Camille Chen, Eda Sheerana a naši milovanou Anu De Armas. Děj by měl vyprávět o prodírajícím se hudebníkovi, který zjistí, že si jako jediný na planetě pamatuje Beatles.

24. Ford vs Ferrari – červen 2019

Christian Bale se okamžitě po skončení natáčení snímku Vice vrhl do posilovny a začal na sobě makat. Výsledek? Oficiální čísla nemáme, ale klidně můžeme hovořit o shození 20–25 kil během pár měsíců. Režíruje James Mangold (Logan).

Zaměřovat se budeme na tým amerických inženýrů a designérů vedených vizionářem Carrollem Shelbym a britským závodním řidičem Kenem Milesem. Ti dostanou za úkol vytvořit zcela nový typ automobilu s potenciálem konečně porazit Ferrari, jejich největšího rivala na šampionátu v roce 1966. Christian Bale ztvární šoféra Kena Milese a Matt Damon inženýra, který navrhl auto Ford GT 40. Kromě nich si ve snímku zahrají i Caitriona Balge a Noah Jupe.

25. 17 Bridges – 2019

Tento film je tu hlavně díky svému obsazení. Taylora Kitsche máme velmi rádi a i když přináší finanční smůlu, jeho projekty umí být skutečně velmi kvalitní. Navíc jde o nadaného herce, takže jsme rádi, že se s ním na plátnech kin setkáme i v příštím roce.

Děj nás zavede na Manhattan, který stát kompletně uzavře, včetně všech 17 mostů, které do něj vedou. Důvodem je odhalení kriminálního podsvětí, propojeného na policii. Kromě Kitche uvidíme i J. K. Simmonse, Sienu Miller, Chadwicka Bosemana či Keitha Davida.


Na čísle 25 se zastavujeme, dnešní dávku četby jsi tím pádem už splnil. Druhou část ti kolega Osky přinese nejpozději do týdne. Pokud tedy máš nějaké tipy na filmy, které jsme možná zapomněli zařadit, ulož si je a hoď nám je do komentů v pokračování. Pokud toho bude víc než dost, možná se dané snímky objeví i v jiných článcích.

Domů
Sdílet
Diskuse