Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. prosince 2018 13:58
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Zajímavý experiment přelstil Android telefony díky 3D kopii obličeje. iPhone X při pokusu o odemčení obstál

TECH BEZPEČNOST
Uložit Uložené

Stále je lepší používat hlavně svojí hlavu, nejen svůj obličej.

Rozpoznávání obličejů je trend, ulehčení života o pár kroků v případě odemčení zařízení a také určitý způsob zabezpečení. Ale stále není 100%. Tomu se podíval na zoubek Thomas Brewster z časopisu Forbes, který provedl zajímavý experiment.

Nechal si vyfotit svůj obličej pomocí 50 kamer, obraz následně převedl do 3D modelu a z něj vytvořit maketu pomocí 3D tiskárny. Celá tato procedura vyšla na pouhých 300 liber.

Touto maketou se následně pokusil odemknout 4 telefony se systémem Android a jeden s iOS. Majitele telefonů s Androidem určitě nepotěšíme, protože se podařilo tímto způsobem obelstít všechny.

Zajímavý experiment přelstil Android telefony díky 3D kopii obličeje. iPhone X při pokusu o odemčení obstál
Zdroj: www.forbes.com

K testování došlo u telefonů LG G7 ThinQ, Samsung S9, Samsung Note 8 a OnePlus 6. Na straně Apple to pak byl iPhone X, který jako jediný z testovaných telefonů obstál a nepodařilo se ho tak odemknout.

Ale abychom androidím telefonů hned nekřivdili, všechny modely měly upozornění pro uživatele, že se jedná buď o sekundární možnost odemčení nebo o způsob, který stále není zcela bezpečný. Lze tedy očekávat, že svoje mouchy stále má a společnost tak nenese odpovědnost za případné odemknutí.

Stále je doporučeno používat primárně silný PIN nebo heslo pro odemčení vašeho telefonu.

Domů
Sdílet
Diskuse