Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2018 17:55
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Muž našel v metru Chanel kabelku s 10 tisíci dolary. Když spatřil ruský nápis na lístečku, vrátil ji

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Newyorské metro dokáže nabídnout všemožné příběhy.

Minulý týden se na Richarda Taverna usmála v newyorském metru štěstěna. Když 63letý chlapík vystoupil na zastávce Lincoln Center-66th Street, na nástupišti našel opuštěnou Chanel kabelku.

Drahý módní doplněk zdánlivě neměl žádného majitele, tak si ji Richard vzal domů, aby zjistil, co v ní vlastně je. Po příchodu do bytu kabelku otevřel a našel v ní obálku plnou bankovek. 

Po spočítání zjistil, že narazil na rovných 10 000 dolarů v hotovosti v luxusní tašce, přičemž vedle obálky ležel ještě papírek. Na něm byl vzkaz napsaný v ruštině, což muže hned přesvědčilo, že někdo musel peníze ztratit z nepozornosti, a tak počkal do rána a zašel na policejní stanici.


Shodou okolností nahlásila 50letá žena z New Yorku ztrátu své luxusní tašky Chanel, když směřovala na dovolenou do Evropy, konkrétně přímo do Ruska. Měla v ní hromadu peněz, což přesně pasovalo na popis situace, kterou policistům popsal Richard. 

Nálezce se vyjádřil, že ho potěšilo, když se taška tak rychle vrátila ke své majitelce, která určitě zažívala těžké chvíle. Pokud si člověk vezme do kabelky 10 000 dolarů, zřejmě je opravdu potřebuje. 

Jak konstatoval, nikdo by si jen tak bez výčitek svědomí nemohl vzít tolik cizích peněz. Není jasné, zda policisté vyšetřovali, odkud žena tolik peněz měla, a proč potřebovala na dovolenou v Rusku rovnou 10 000 dolarů. Zveřejněná nebyla ani informace o tom, zda Richard dostal za vrácení tašky odměnu.

Domů
Sdílet
Diskuse