Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. prosince 2018 17:14
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

15 nejočekávanějších seriálů, které se vracejí na obrazovky v roce 2019

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Rok 2019 bude rokem Game of Thrones a Zaklínače, co ale ten zbytek?

Preview roku 2019 pokračuje i nadále. Dnes ti něco řekneme o 15 nejočekávanějších pokračujících seriálech podle naší redakce. Je proto jasné, že někteří z vás budou smutní, protože jsme váš oblíbený seriál opomenuly. Pokud však nějaký z těchto počinů začneš sledovat, zjistíš, že jeho přítomnost v článku je opodstatněná.

1. Game of Thrones – duben

Čím jiným začít, než finální sérií největšího seriálu na světě? HBO si dalo roční pauzu a pokusilo se natočit spektakulární závěr příběhu, který otřásl světem. Kdo nakonec usedne na trůn, pokud vůbec nějaký ještě zůstane? Kdo přežije, kdo zemře, kdo koho zradí?

Závěrečných 6 epizod bude zřejmě působit jako celistvé pokračování 7. série, protože se časově nebudeme nijak posouvat. Souboje tak budou prakticky pokračovat. Nějaké ty mini spoilery už zřejmě prosákly na internet, ale upřímně, vyplatí se ti kazit si zážitek pár měsíců před premiérou?

2. Better Call Saul – 2019

Na Saula nedáme dopustit. Pokud nás čteš pravidelně, dobře to víš. Jeden z nejlepších, ne-li nejlepší, soustavně kvalitní seriál na vrcholu, odstartuje už svou 4. sérii někdy na podzim tohoto roku. Možná i později, ale to bychom byli velmi smutní.

Jimmy v závěrečné scéně ukázal, kde je jeho srdce a mozek a nás tím totálně zdevastoval. A pravděpodobně i Kim. Příchod Saula se nezadržitelně blíží a s ním i návrat starých známých postav z Breaking Bad. Saul je mírně odlišnějším, avšak stejně propracovaným a strhujícím seriálem jako Breaking Bad. I když je pravda, že nějaká ta akce či zvrat by mu rozhodně neublížily.

Pokud máš rád tyto postavy a nevadí ti pomalý rozběh či množství dialogů, určitě oceníš kvalitu scénáře, práci s kamerou či vynikající herce. Better Call Saul svojí hloubkou poráží většinu televizní tvorby a my se bojíme, co bude, až skončí.


3. Vikings – 2019

Vikingové jsou zde víceméně jen kvůli vám, našim čtenářům. Víme, že mnohé z vás stále velmi baví a nevypadá to tak, že by se chystali skončit. Válka pokračuje, intriky se zesilují a postavy postupně začnou umírat.

Druhá polovina páté série je v plném proudu a kolega Jakub ji i sleduje, aby ti později mohl přinést recenzi. Věříme, že to dopadne lépe než v případě posledních sérií, no a pokud ne, své fanoušky seriál zřejmě neztratí. I když, i s Živými mrtvými se to táhlo dlouho a dnes je seriál už na dně.


4. Mr. Robot – 2019

Elliot Alderson se vrátí naposledy. 4. série bude mít 12 epizod a uzavře příběh s velkými překvapeními. Sice se se seriálem nechtěl nikdo rozloučit (hlavně asi televize), ale kdo by chtěl udělat z Mr. Robota nekonečný seriál s nepotřebným natahováním.

Tvůrce Sam Esmail (právě vydává nový seriál Homecoming s Julií Roberts) se tak plánuje fanouškům patřičně zavděčit. Těžko říct, co můžeme čekat, protože jsme z připravovaných epizod zatím neviděli ani oficiální fotky. Nepochybně se však bude na co těšit.

 
5. Stranger Things – léto 2019

Eleven rostou vlasy, chuť na kluky a také strach z Upside Down. Záhadná prvky se z 3. série nevytratí, ba naopak, máme se jich dočkat možná ještě víc. Vrátí se i staří známí démoni a chudák Will už snad bude mít klid.

Natáčení by mělo být už nějaký čas dokončeno. Dočkáme se 8 epizod, které bychom s největší pravděpodobností mohli dostat již v průběhu léta. A vlastně toho nevíme o nic víc ani o ději jako takovém. Druhá série některé z nás trochu zklamala, takže doufáme, že konečně nastoupí originalita a zůstaneme v němém úžasu.


6. True Detective – 14. ledna

Po delší pauze se Nic Pizzolatto a spol. pustili s HBO do Temného případu a my jsme z toho nadšení. Třetí série se vrátí ke kořenům. Dočkáme se prolínání časových linií a soustředěnějšího příběhu. Místo 4 hlavních postav se poznáme primárně s jednou, a to s mužem jménem Wayne Hays v podání oscarového Mahershaly Aliho. Sekundovat mu bude Roland West (Stephen Dorff).

V centru příběhu bude záhadné zmizení dvou dětí. Tato událost odstartuje celou sérii nečekaných odhalení a jak se oba detektivové budou do případu ponořovat, zjistí, že je v něm něco temného, na co nebyli připraveni.

Showrunnerem je Nic Pizzolatto a režírovat budou Jeremy Saulnier (Hold the Dark) či Daniel Sackheim (The Leftovers). Kromě zmíněných herců uvidíme i Carmen Ejogo, Raye Fishera, Mamie Gummer, Scootya McNairyho, Joshe Hopkinse a Jodi Balfour.

 
7. Big Little Lies – 2019

Nicole Kidman nedávno prohlásila, že 3. série tohoto projektu je velmi nepravděpodobná. Původně šlo o limitovanou sérii, která se díky úspěchu dočkala i druhé série. HBO ji divákům přinese již brzy, ačkoli vůbec nebylo jednoduché dát ji dohromady (hlavně kvůli kalendářům hereček). Jednu z hlavních rolí ztvární i Meryl Streep.

Zatímco celou první sérii zrežíroval Jean-Marc Vallée (Wild, Dallas Buyers Club), tu druhou si už vezme na starost Andrea Arnold, která se loni postarala o road movie American Honey. Co se samotného příběhu týče, ten se bude soustředit na škodlivost lží, trvanlivost přátelství, křehkost manželství i divokost rodičovství. Vztahy se začnou štěpit, loajalita bude narušena a vzniknou ideální podmínky k emocionálnímu i tělesnému ublížení.


8. Peaky Blinders – 2019

Říká se, že novým problémem rodiny Shelbyových se stane sám Al Capone. Tvůrce seriálu Steven Knight Caponeho zainteresování vyvrátil. Novinkou je i překvapivé, ale o to více potěšující angažmá Anny Taylor-Joy v jedné z vedlejších (nebo hlavních?) rolí. Kromě ní se k seriálu připojí i Sam Claflin z Hunger Games. Mimo dva nováčků ale opět uvidíme Cilliana Murphyho, Helen McCrory, Paula Andersona a další.

Co se týče příběhu, zatím víme jen tolik, že se bude odehrávat uprostřed finanční krize v roce 1929 a Tommyho Shelbyho (Murphy) vyhledá charismatický politik, který mu představí novou vizi pro Británii. A Tommy si uvědomuje, že svou odpovědí ovlivní nejen svou rodinu, ale i celý národ.

V těchto dnech naplno probíhá natáčení, takže premiéry bychom se mohli dočkat v létě či na podzim příštího roku, ale s jistotou to tvrdit nelze. Tvůrce seriálu Steve Knight potvrdil, že příběh by se měl táhnout až po sedmou sérii. Podle všeho se na konci dočkáme i celovečerního filmu.


9. Fargo – 2019

Po několikaleté pauze se vrátí i skvělý seriál Fargo. Každá série je jiná, bohužel však i na kvalitativní úrovni. Stále si však drží velmi vysoký standard a my tedy doufáme, že 4. série rozhodně nepoleví. Tvůrce projektu Noah Hawley byl totiž v poslední době nesmírně vytížený.

Pracoval na skvělém komiksovém seriálu Legion, dokončoval blížící se sci-fi drama Pale Blue Dot s Natalie Portman a možná si našel nějaký ten čas i na oznámenou sólovku Doctora Dooma. Příběh 4. série se bude odehrávat v Americe v roce 1950, a to konkrétně na konci dvou velkých migrací. Lidí z jižní Evropy a ze zemí jako například Itálie, kteří přišli do Ameriky na přelomu minulého století a usadili se v severních městech – v New Yorku či Chicagu.

Druhou skupinou byli Afroameričané. Ti ve velkých počtech opustili jižní oblasti, aby unikli zákonům Jima Crowa (rasistické legislativě pojmenované po fiktivní postavě černošského otroka), přičemž se také přestěhovali do New Yorku, Chicaga a dalších měst na severu Ameriky. Jednu z hlavních rolí si střihne Chris Rock, a pokud se chcete o ději (zní opravdu zajímavě) dozvědět více, klikejte sem.


10. Mindhunter – 2019

Budeme rádi, pokud ta druhá série nakonec dorazí ještě letos. Vše tomu však nasvědčuje, neboť po jejím dokončení musí David Fincher utíkat na plac World War Z (natáčet se začne v průběhu léta příštího roku). V případě premiéry WWZ 2 v roce 2020 uběhne od premiéry Fincherova předešlého celovečerního počinu (Gone Girl) už neuvěřitelných 6 let.

Fincher v jednom z rozhovorů prozradil, čím se agenti Ford a Tench budou zabývat ve druhé sérii. Případ by se měl týkat únosu a vraždy 28 afroamerických dětí z Atlanty v letech 1979–1981 a překřtěn byl na „Atlanta Child Murders“.

Kromě toho by se na scéně měl objevit dnes už zesnulý Charles Manson, který byl často zmiňován v průběhu první série. Mansona si zahraje Damon Herriman. Tu stejnou roli herec ztvární o pár měsíců dříve v Tarantinovce Once Upon a Time in Hollywood. Více se o tom dozvíš zde.


11. Punisher – první polovina roku 2019

Luke Cage, Iron Fist a Daredevil nám už zamávali. Natáčí se však 3. série Jessicy Jones, no a na 100 % se dočkáme pokračování příběhu Franka Castla. Punisher už má dotočeno a v lednu na Netflix zavítá nových 13 epizod.

První sérii jsme až tak velké naděje nedávali, ale ukázalo se, že šlo o druhý nejlepší seriál ve spolupráci Marvelu s Netflixem. Povedená akce, vynikající postavy a s nimi i dialogy, překvapivé zvraty a hlavně Jon Bernthal, který se stal Punisherem celým svým tělem.


12. The Handmaid’s Tale – 2019

Letos odpremiérovala druhá série, která si udržela své kvality, což dokazuje i naše recenze. Ve třetí sérii se ukáží prakticky všichni přeživší z té druhé a samozřejmě dojde i na nováčky. Také se rozšíří role pro jiné postavy jako například pro velitele Lawrence.


13. The Deuce – 2019

Třetí série The Deuce od Davida Simona (The Wire) bude zároveň tou poslední. Možná to ovlivnila i obvinění na adresu Jamese Franca, spíše si však myslíme, že to takto tvůrci zamýšleli od začátku. A zřejmě to tak i bude, protože to tvrdí oni sami.

Mnoho informací ale o ukončení tohoto krimi příběhu zatím nemáme. Nakonec, není to tak dávno, co druhá série skončila. V každém případě si David Simon může na účet připsat další kvalitní seriálový počin a my se už nemůžeme dočkat, co nám přinese příště.

 
14. The Crown – 2019

The Crown u nás v redakci sleduje asi jen Baša, ale ta si seriál nemůže vynachválit. A my jí i docela věříme, když se díváme na casting a všelijaká ocenění, která seriál už stihl posbírat. 3. série se momentálně natáčí, přičemž následovat mají hned práce i na čtvrté.

V obou už Claire Foy nahradí Olivia Colman. Ne že by byly s herečkou problémy, ale děj se přesune do budoucnosti, a tak se štáb musel poohlédnout po starší herečce. Colman je známá například účinkováním v krimi komedii Hot Fuzz či černohumorné satiře The Lobster. Kromě toho si zahrála v seriálech Broadchurch a The Night Manager, za nějž si odnesla Zlatý glób pro nejlepší vedlejší herečku a nominaci na Emmy.


15. Taboo – 2019

Od minulého roku jsme nedostali žádnou oficiální zprávu o návratu Taboo. Steven Knight se však dušoval, že má nápad ještě na dva scénáře a právě 2. série by měla mít premiéru už za pár měsíců. Natáčení by mělo začít někdy na přelomu roku. Nové části potvrdili i tvůrci, a to  před pár dny. Nedivte se však, pokud dorazí až v roce 2020. Buďme však optimisté.

Pravděpodobně ti tu chybí Westworld, ale moc ho v roce 2019 nečekáme. Jednak se stále nezačal natáčet, jednak jsme zvyklí, že tvůrci potřebují na scénář a přípravy delší dobu než obvykle. Nakonec, i na 2. sérii jsme čekali značně déle. Ta 3. zřejmě dorazí na jaře 2020 a upřímně, klidně se podle nás může také zpozdit. Jaksi nás seriál po posledních epizodách přestal bavit.

Honorable mentions: Živí mrtví, Supernatural, Gotham, Rookie, Veep, Sabrina, Homeland, New Pope, 13 Reasons Why, Lucifer, Veronica Mars, Lost in Space a mnohé další. Pokud ti zde nějaké počiny chybí, dej nám vědět v komentářích.

Domů
Sdílet
Diskuse