Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. prosince 2018 15:19
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Autor Fortnite vydělal v letošním roce 3 miliardy dolarů

TECH
Uložit Uložené

Společnost Epic Games tak zvýšila svou hodnotu na 15 miliard a vše nasvědčuje tomu, že v dalších letech bude jen stoupat.

Nový hráčský formát battle royale si podmanil celý svět. Postupně vzniká stále více her, které se jím inspirují. I přesto je stále lídrem Fortnite, který je po všech stránkách průkopníkem inspirujícím všechny ostatní. Sice existuje řada alternativ, ale reálný konkurent se bude hledat ještě velmi dlouho a jeden z důkazů tu máme i dnes.

Podle známého portálu Tech Crunch si tvůrce ikonické animované hry přilepšil v roce v rámci profitu o neuvěřitelné 3 miliardy dolarů a hodnota firmy tak stoupla na 15 miliard dolarů. Tato čísla jsou zajímavé i z toho důvodu, že Fortnite je k dispozici pro hráče zdarma. Zároveň však nabízí nespočet možností, kde můžeš utratit i relativně velké sumy.

Během jednotlivých sezón je možné zakoupit si řadu vylepšení a úkolem Epic Games je tak v první řadě přicházet vždy s inovativními nápady, aby mohli vydělávat prostřednictvím mikrotransakcí. Zároveň je samozřejmě nutné zvyšovat počet aktivních hráčů na všech platformách. Podle stránky statista.com bylo v listopadu 2018 registrováno 200 milionů hráčů.

Počet registrovaných uživatelů (v milionech)

Autor Fortnite zarobil v roku 2018 neuveriteľných 3 000 000 000 dolárov
Autor Fortnite zarobil v roku 2018 neuveriteľných 3 000 000 000 dolárov

Domů
Sdílet
Diskuse