Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2019 12:23
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

5 důvodů, proč už dnes Apple není tím, čím býval

5 důvodů, proč už dnes Apple není tím, čím býval
TECH IPHONE
Uložit Uložené

Kalifornská společnost nezažila nejlepší rok.

Společnost Apple byla kdysi na samotném vrcholu světa. U nohou jí ležely miliony zákazníků, kteří neváhali vystát nekonečné řady na nová zařízení s pověstným jablíčkem na obalu, ale časy se mění.

Stále více lidí přestává fandit politice, kterou Apple v současnosti razí, protože s ní nesouhlasí, už si nejnovější Apple výrobky nemohou dovolit nebo prostě přešli ke konkurenci. Na trhu smartphonů, laptopů či tabletů dnes není ani zdaleka tak velká propast jako v minulosti a Apple možná své dosavadní politiky začíná litovat.
  

V tomto článku se dozvíš:
  • Co Applu v současnosti chybí
  • Jak nesmyslně vyznívají některé kroky kalifornské firmy
  • Jakými promyšlenými způsoby Apple vydělává na zákaznících
  • Jak Apple za poslední roky zvyšoval ceny oproti konkurenci
  • Které skandály nejvíce firmu zasáhly v poslední době
  • Co prý stojí za nižším prodejem iPhonů
5 dôvodov, prečo Apple už nie je tým, čím bývalo
5 dôvodov, prečo Apple už nie je tým, čím bývalo Zdroj: Unbox Therapy

Svědčí o tom indicie, které přicházely v posledních měsících. Po představení nejnovějších iPhonů zůstala široká veřejnost tak trochu zaskočená. Apple v nových mobilech nepřinesl žádnou výraznou změnu oproti zdánlivě revolučnímu iPhonu X, zase mírně zvedl cenu a čekal, že se lidé o vylepšenou předchozí verzi poperou.

Nestalo se tak. Fronty před Apple obchody už nepřipomínaly extrémní situace z minulosti, společnost začala svými kroky ztrácet fanoušky i v Číně, na kterou se při prodeji smartphonů samozřejmě částečně spoléhala, a nepříliš sympatická byla i reakce na skandál, když odborníci zjistili, že výrobce potají snižoval výkon starších telefonů.

I když nejde o obecný názor ve společnosti, člověk si nemůže nevšimnout výraznějšího názorového posunu. Lidé se již za Apple nebijí do prsou tak, jak tomu bývalo kdysi, a zřejmě bychom mohli konstatovat, že Apple dnes zkrátka není tím, čím býval

Steve Jobs

5 dôvodov, prečo Apple už nie je tým, čím bývalo
5 dôvodov, prečo Apple už nie je tým, čím bývalo Zdroj: TASR/AP

Bylo by velmi jednoduché shodit klesající popularitu Applu na nepřítomnost Steva Jobse. Je však nesporné, že Apple po jeho smrti ztratil část své dlouholeté image.

Jobs se vždy prezentoval jako tvrdý a nekompromisní lídr, ostatně po smrti na veřejnost začaly pronikat informace o tom, jak těžké bylo pro něj pracovat, jak nechutně se uměl chovat ke svým podřízeným a podobně.
  

Domů
Sdílet
Diskuse