Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2019 10:10
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

James Bond je alkoholik. Do akce se pouštěl se smrtelnou dávkou 6,1 promile

ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL JAMES BOND
Uložit Uložené

Všiml sis při sledování filmů s agentem 007 jeho blízkého vztahu k alkoholu?

Daniel Craig, nejnovější představitel Jamese Bonda, patří mezi muže s dobrou fyzickou kondicí. Pokud by se ale vášnivě oddával alkoholu tak, jako jím ztvárněný James Bond, bylo by to víc než kontraproduktivní.

Italský deník La Repubblica přišel s vědeckou studií, která analyzovala Bondův pozitivní vztah k alkoholu. Blíže zkoumali všech 24 filmů (1962–2015) a konstatovali, že navzdory agentově riskantní práci je v neustálém opojení alkoholem.

James Bond je alkoholik. Do akcie sa púšťal pri smrteľnej dávke 6,1 promile
James Bond je alkoholik. Do akcie sa púšťal pri smrteľnej dávke 6,1 promile Zdroj: Sony Pictures Releasing Columbia Pictures

Vědci z Unversity of Otago si na jeho alkoholický režim posvítili opravdu detailně a zjistili, že v určitých momentech překročil hranici, která by běžného smrtelníka položila na lopatky. James Bond měl podle jejich výzkumu dosáhnout až 6,1 promile alkoholu v krvi.

Ve výpočtu měli vědci zohlednit nejen obsah alkoholu a jeho množství, ale také rychlost, jakou jej do sebe odvážný agent 007 naházel. Je třeba poznamenat, že tímto množstvím alkoholu neohrožuje jen své zdraví, ale také bezpečnost lidí kolem sebe. V daném směru si tedy z legendárního Bonda určitě nemůžeme brát příklad.

Doporučeno
Test nealko alkoholu ze supermarketu: Suchej únor zvládneš hladce, pokud miluješ víno. Ostatní mohou mít potíže Test nealko alkoholu ze supermarketu: Suchej únor zvládneš hladce, pokud miluješ víno. Ostatní mohou mít potíže 11. února 2024 8:00

Charismatického Craiga jsme naposledy v roli agenta 007 viděli v roce 2015, kdy se objevil v akčním pokračování série s názvem Spectre. Dále si Craigova Bonda vychutnáme až v roce 2020. Nejnovější díl z režisérského křesla připraví talentovaný Cary Joji Fukunaga, který natočil famózní první sérii True Detective.

Domů
Sdílet
Diskuse