Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. února 2019 12:59
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Muž žaluje vlastní rodiče, protože jim nedovolil, aby ho zplodili. Země by prý bez lidí byla mnohem hezčí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Indický podnikatel přitom sám tvrdí, že nemá špatný život.

Naše planeta by byla mnohem šťastnější, kdyby na ní nežili lidé. Takovou myšlenku propaguje indický podnikatel Raphael Samuel, který nedávno oslavil své 27. narozeniny. Přestože žije dobrý život, jak sám konstatoval, byl by raději, kdyby se nikdy nenarodil.

I proto před rokem založil facebookovou skupinu s názvem Nihilanand, pomocí které rozšiřuje myšlenky o tom, jak se do dnešního světa rodí miliony dětí, aniž by měly možnost rozhodnout o svém životě. Prý se ho rodiče nezeptali na to, zda se chce narodit, a tak už několik měsíců plánuje rodiče zažalovat.

Ve své skupině sdílí „inspirativní“ obrázky s nápisy o tom, jak tě tví rodiče zplodili namísto toho, aby si pořídili hračku či psa, což znamená, že jim nic nedlužíš, protože tě stvořili kvůli vlastní zábavě.

Raphael proto věří, že by mu měli rodiče doživotně platit za utrpení, které mu způsobili početím a narozením. Zažalovat je chce jen z důvodu, že bez lidí by byla naše planeta v mnohem lepší kondici, a tak jsou za stav životního prostředí zodpovědní právě lidé plodící děti.

Myšlenky o tom, jak lidé zbytečně trpí, i když by možná nechtěli, začal poznávat jako malý chlapec. Jednou ho rodiče nutili jít do školy, na což on odsekl, proč ho vůbec zplodili. Rodiče mu nedokázali odpovědět.

Myšlenku postupem let posunul až do formy, ve které ji šíří dnes, a rodiče ji prý začali akceptovat. Jeho máma prohlásila, že kdyby ho mohla potkat předtím, než se narodil, určitě by pak nechtěla, aby ho zplodila. Samozřejmě, Raphaelova myšlenka je do jisté míry jen žertíkem.

Domů
Sdílet
Diskuse