Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2019 12:33
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Slováci naletěli restauraci, která chce podávat psy. V rozhořčených komentářích nadávají majiteli smyšleného podniku

ZAJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložit Uložené

Na slovenském internetu se spustila vlna nevole.

Slovenská policisté již delší dobu provozují i facebookovou stránku o hoaxech a podvodech, kde upozorňují na nepravdivé zprávy, které se právě šíří po slovenském internetu. Museli si ťukat na čelo, když se Slováci nově chytili očividného podvodu a provokace vtipálka, který si na sociální síti založil stránku Dog Corner – prvá psia reštaurácia.

Název by sice mohl napovídat, že jde o restauraci, kam můžeš přijít i se psem, ale opak je pravdou. Když stránku navštívíš, rychle zjistíš, že její majitelé prý otevírají restauraci, kde si můžeš vychutnat dobroty ze psího masa. Příspěvky hovoří o tom, jak si mnohé světové kultury psí maso pravidelně vychutnávají, a tak nastal čas přinést tento koncept i do Evropy.

Na stránce přibývají fotografie stažené z různých internetových zdrojů od běžných restaurací až po některé lovce a lovkyně. Nejde proto o autentické záběry ze srdce Bratislavy na Kamenném náměstí, kde by se měla restaurace podle údajů na Facebooku otevírat.

Nikdo na Slovensku neprovozuje a ani nebude provozovat restauraci nabízející psí maso, protože jak konstatovali policisté ve svém statusu, takový byznys by byl nelegální, a tak by nebylo rozumné ho otevřít přímo v centru hlavního města.

Doporučeno
Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou? Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou? 22. března 2024 14:00

Policisté dokonce lidi upozornili, že je nemohou neustále zásobovat zprávami o informacích, které si může každý člověk snadno ověřit. Stačilo by pár kliků a zapojení kritického myšlení, abys přišel na to, že se psí restaurace v Bratislavě neotvírá.

Na jedné straně je třeba uznat, že autor konceptu a facebookové stránky si ze Slováků dobře vystřelil a příspěvky publikoval formou, díky níž naletěly stovky uživatelů, ale kdyby šlo jen o experiment s kritickým myšlením, Slovensko by dopadlo tragicky.

Na závěr proto konstatujeme, že jde o hoax, žádná restaurace na Slovensku nebude vařit ani prodávat psí speciality, a tak se nemusíš bát, že by jakýkoliv chlupáč skončil v polévce, za kterou si někdo v centru Bratislavy zaplatí v rámci obědového menu.

Domů
Sdílet
Diskuse